Šta videti u Ankari - Vodič za prvu posetu turskoj prestonici


Turizam Turizam

ankara

Ankara, glavni grad Turske, obiluje dugačkom istorijom i intrigantnom kulturom, a turističko istraživanje ovog grada je odličan način da se upozna bogata prošlost i sadašnjost ovog grada. U ovom tekstu ćemo otkriti šta sve možete posetiti i videti tokom turističke posete Ankari, kao i dati nekoliko preporuka za jelo, zabavu i smeštaj.

Najbolje vreme za posetu Ankari su proleće i jesen, kada temperature nisu ni previsoke ni preniske, a vreme je prijatno. Međutim, leti može biti jako toplo, a zimi hladno i snežno. Takođe, treba izbegavati vreme turskih praznika i vikenda, jer su turističke atrakcije često pretrpane ljudima. Najbolje je planirati posetu Ankari van ovih perioda kako biste izbegli gužve i uživali u svojoj poseti. Najbrži način da stignete jeste da rezervišete avio karte Beogard Ankara i uživate u čarima ovog grada. 


Šta obavezno posetiti u Ankari


Prvo što biste trebali posetiti je Anitkabir, mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, osnivača moderne Turske. Ovo je mesto koje je svetinja za turski narod i jedno od najpopularnijih mesta u Ankari. Osim što ćete uživati u neverovatnoj arhitekturi, naučićete mnogo o životu i doprinosu Ataturka Turskoj.

Nakon toga, prošetajte do starog grada kao Ulus. Ova šarmantna gradska četvrt je prepuna prodavnica, restorana i kafića. Osetićete duh Turske i uživati u mirisima i ukusima koje nudi ovaj predivan grad.

Nakon obilaska starog grada, posetite Ankarinu tvrđavu, poznatu kao Ankara Kalesi. Ova tvrđava je izgrađena u 7. veku i pruža nezaboravan pogled na grad. Osetićete se kao da ste u drugom vremenu dok hodate kroz ovu tvrđavu i uživate u neverovatnom pogledu na Ankaru.

Na kraju, posetite Muzej Anadolije, koji predstavlja jednu od najbogatijih kolekcija artefakata i umetnosti u Turskoj. Ovaj muzej nudi uvid u tursku kulturu i istoriju, i idealno je mesto za sve koji žele da saznaju više o istoriji i kulturi ovog predivnog grada.

Pored Anitkabira, starog grada Ankarra, tvrđave Ankara Kalesi i Muzeja Anadolije, postoji još mnogo mesta u Ankari koja turisti često posećuju i u kojima mogu uživati.

Jedno od najpopularnijih mesta u Ankari je Atakule, toranj koji se nalazi na brdu i pruža neverovatan pogled na grad. Ovo je idealno mesto za one koji žele da se dive panorami Ankare i da naprave predivne fotografije. 


Priroda i umetnost u Ankari


Takođe, Ankara je poznata po svojim parkovima i vrtovima, a najpoznatiji od njih su Botanička bašta, park Genčlik i park Kugu. Ovi parkovi su idealni za opuštanje, šetnju i uživanje u prirodi.

Za one koji vole umetnost, preporučujemo posetu Muzeju savremene umetnosti u Ankari, koji predstavlja zbirku umetničkih dela savremenih turskih umetnika. Ovaj muzej je idealan za sve ljubitelje umetnosti i nudi uvid u savremenu tursku umetnost.

Kada je u pitanju noćni život, Ankara ima puno toga da ponudi. U gradu postoji mnogo barova, restorana i klubova, a najpopularnija mesta su Tunali Hil i Kavaklidere. Ova mesta su idealna za druženje, zabavu i uživanje u turskoj kuhinji i pićima.

Ankara je predivan grad koji ima mnogo toga da ponudi. Ovo su samo neka od mesta koja turisti često posećuju, ali u gradu postoji mnogo više predivnih mesta za istraživanje. Uživajte u svom boravku u Ankari i otkrijte čaroliju ovog predivnog grada.


Srodni tekstovi:


Kako da uz malo ulaganja sasvim promenite izgled starog nameštaja i životnog prostora?

Renoviranja, promene nameštaja, detaljne obrade zidova, kupovina novih detalja... Sve zvuči v...

Detaljnije

Promene na koži: Kada treba da se zabrinemo i odreagujemo?

Koža je naš najveći organ i prolazi kroz različite promene tokom života koje mogu biti uzroko...

Detaljnije

Šta učiniti ako ste izgubili posao i kako pronaći novi

 Gubitak posla je izuzetno stresna životna situacija koja izaziva niz nelagodnih osećaja i nega...

Detaljnije

Znate li koje je boje ogledalo?

Naizgled logičan odgovor na ovo pitanje bio bo pogrešan, ukoliko ste (kao, uostalom, i većina...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS