Šta videti u Ankari - Vodič za prvu posetu turskoj prestonici


Turizam Turizam

ankara

Ankara, glavni grad Turske, obiluje dugačkom istorijom i intrigantnom kulturom, a turističko istraživanje ovog grada je odličan način da se upozna bogata prošlost i sadašnjost ovog grada. U ovom tekstu ćemo otkriti šta sve možete posetiti i videti tokom turističke posete Ankari, kao i dati nekoliko preporuka za jelo, zabavu i smeštaj.

Najbolje vreme za posetu Ankari su proleće i jesen, kada temperature nisu ni previsoke ni preniske, a vreme je prijatno. Međutim, leti može biti jako toplo, a zimi hladno i snežno. Takođe, treba izbegavati vreme turskih praznika i vikenda, jer su turističke atrakcije često pretrpane ljudima. Najbolje je planirati posetu Ankari van ovih perioda kako biste izbegli gužve i uživali u svojoj poseti. Najbrži način da stignete jeste da rezervišete avio karte Beogard Ankara i uživate u čarima ovog grada. 


Šta obavezno posetiti u Ankari


Prvo što biste trebali posetiti je Anitkabir, mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, osnivača moderne Turske. Ovo je mesto koje je svetinja za turski narod i jedno od najpopularnijih mesta u Ankari. Osim što ćete uživati u neverovatnoj arhitekturi, naučićete mnogo o životu i doprinosu Ataturka Turskoj.

Nakon toga, prošetajte do starog grada kao Ulus. Ova šarmantna gradska četvrt je prepuna prodavnica, restorana i kafića. Osetićete duh Turske i uživati u mirisima i ukusima koje nudi ovaj predivan grad.

Nakon obilaska starog grada, posetite Ankarinu tvrđavu, poznatu kao Ankara Kalesi. Ova tvrđava je izgrađena u 7. veku i pruža nezaboravan pogled na grad. Osetićete se kao da ste u drugom vremenu dok hodate kroz ovu tvrđavu i uživate u neverovatnom pogledu na Ankaru.

Na kraju, posetite Muzej Anadolije, koji predstavlja jednu od najbogatijih kolekcija artefakata i umetnosti u Turskoj. Ovaj muzej nudi uvid u tursku kulturu i istoriju, i idealno je mesto za sve koji žele da saznaju više o istoriji i kulturi ovog predivnog grada.

Pored Anitkabira, starog grada Ankarra, tvrđave Ankara Kalesi i Muzeja Anadolije, postoji još mnogo mesta u Ankari koja turisti često posećuju i u kojima mogu uživati.

Jedno od najpopularnijih mesta u Ankari je Atakule, toranj koji se nalazi na brdu i pruža neverovatan pogled na grad. Ovo je idealno mesto za one koji žele da se dive panorami Ankare i da naprave predivne fotografije. 


Priroda i umetnost u Ankari


Takođe, Ankara je poznata po svojim parkovima i vrtovima, a najpoznatiji od njih su Botanička bašta, park Genčlik i park Kugu. Ovi parkovi su idealni za opuštanje, šetnju i uživanje u prirodi.

Za one koji vole umetnost, preporučujemo posetu Muzeju savremene umetnosti u Ankari, koji predstavlja zbirku umetničkih dela savremenih turskih umetnika. Ovaj muzej je idealan za sve ljubitelje umetnosti i nudi uvid u savremenu tursku umetnost.

Kada je u pitanju noćni život, Ankara ima puno toga da ponudi. U gradu postoji mnogo barova, restorana i klubova, a najpopularnija mesta su Tunali Hil i Kavaklidere. Ova mesta su idealna za druženje, zabavu i uživanje u turskoj kuhinji i pićima.

Ankara je predivan grad koji ima mnogo toga da ponudi. Ovo su samo neka od mesta koja turisti često posećuju, ali u gradu postoji mnogo više predivnih mesta za istraživanje. Uživajte u svom boravku u Ankari i otkrijte čaroliju ovog predivnog grada.






Srodni tekstovi:


Demencija najčešći povod za razmatranje domova za stare

Treće doba kako ga neki popularno nazivaju je prirodan sled koji čega sve od nas. Sve češće j...

Detaljnije

Uživajte u opuštajućem kupanju: sve što treba da znate o hidromasažnim kadama

Vruće kade su postale sve popularniji dodatak modernim kupatilima zbog svoje sposobnosti da pružaju...

Detaljnije

Torte za dečije rođendane

Rođendani su najradosniji dan za svakog mališana. Roditelji se trude da taj dan obeleže na interesan...

Detaljnije

Kako da vađenje umnjaka bude što manje neprijatno i gotovo bezbolno

Problemi sa zubima mogu da počnu i pre nego što izrastu, kako kod mališana, tako i kod...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS