Savršene destinacije za odmor


Turizam Turizam


Savetujemo Vam da otkrijte  prekrasne turske plaže i uživajte u tirkiznim vodama, netaknutoj prirodi, potopljenim gradovima, istorijskim ruševinama, mitologiji i pećinama.   Odlična odluka  su takođe Grčka I Italija kao prelepe destinacije za vas letnji odmor. Kada su u piatnju Grčka, Italija i Turska leto u ovim zemljama je nezaboravno. U narednom tekstu želimo da vam približimo ova fantastična mesta za letovanje.


Turska rivijera



Mesto Oludeniz - Plava laguna je zapanjujuća! Bez sumnje, jedno od najboljih mesta u Turskoj. Jedini problem je taj što svako želi da dođe, pa u jeku sezone ovde bude puno turista ali tako je sa najlepšim mestima. Ali, čak i kada je puno turista, Oludeniz je vredan posete. Takođe ovo mesto nudi mogućnost paraglajdinga, pa ako se usudite nema boljeg mesta za to. Oludeniz je turska Meka za ovaj sport.

Antalia - Koniaalti Plaji i plaža Lara .  Lociran na turskoj rivijeri, Antalija predstavlja jedan od najposećenijih  turskih  gradova na zapadnoj obali Mediterana. Vredno je potrošiti nekoliko dana i posetiti Kaleići (predivno očuvani stari deo grada Antalije). Takođe ima neke od najboljih plaža u Turskoj. Jedna od fantastičnih plaža, u srcu samog grada Antalije  je  plaža Konyaalti. Sama plaža je okružena planinama koje se u vedrim danima čine dovoljno blizu da se mogu dodirnuti. Još jedna popularna plaža u Antaliji je plaža Lara sa oko 12 km obale. Upravo ovde je po mnogima najlepši zalazak sunca.

Kilios – Istanbul, plaža na prvi pogled iako ne deluje reprezentativno kao neke druge plaže jako je posećena I popularna. Idealna je ako ujedno planirate da posetite Istanbul i želite da se ohladite od vrućine u Crnom moru,  onda Kilios pravo rešenje za vas.


Italija nudi savršene plaže



Capo Testa i ostrva Maddalena, Sardinija- Dok su skoro sve plaže na Sardiniji u Slovackoj Smeraldi privatne ili im se mogu prići samo privatnim brodom, te iste smaragdne vode preklapaju jednako lepe plaže u okolini Capo Testa i ostrva Maddalena. Fantastično oblikovane stene morskog grebena nastavak su planinskih pejzaža Gallure koji se uzdižu iza njih. Ako volite ružičast, a ne beli pesak, sklonite se brodom do susednih ostrva Maddalena gde se nalazi više plaža. Ukoliko želite da posetite manje pristupačne plaže koje su ujedno I mirnije, lokalni brodovi će vas odvesti na privatno ostrvo i pokupiti vas kasnije. Ponesite nešto da pojedete kao I osveženje jer je većina tih plaža nerazvijena. Za ekskurzije van plaže, posetite neke od fascinantnih praistorijskih lokacija u regionu i okolini u blizini Arzachene. 


The Salento, Puglia-Puglia formira petu italijanske čizme, a na samom vrhu pete je čak i manje posećeno mesto Salento gde se Jadransko i Jonsko more mešaju s uzvišenom i uglavnom netaknutom obalom. Stenovite litice i rtovi odvojeni su dubokim uvalama koje skrivaju male plaže duž istočne obale, kao što je zaštićena Parco Naturale Regionale Costa Otranto. Slikoviti mali Otranto na njegovom poluostrvu ima samo malu plažu ali u turističkoj turi pruža crkvene mozaike iz 12. Veka. Južno od Otranta nalaze se peščane uvale između Santa Maria di Leuca, na samom vrhu pete. Zapadno od Santa Maria di Leuca nalaze se neke od najlepših plaža u Italiji, kilometri veličanstvenog zlatnog peska koji su išarani povremenim stenovitim rtovima. Iza stenovite Punto del Pizzo, gde počinje Galipolski zaliv, ima jož divnih dugih plaža.


Krit i Krf savršeno mesto za odmor



Krit- najveće grčko ostrvo  i peto po veličini ostrvo na Mediteranu, nalazi se 318 kilometara južno od luke Atine, Pirej. Okružena sa više od 1.000 kilometara obale, kombinuje impozantne planine sa dubokim kamenim klisurama i blaženim zlatnim peščanim plažama. Najjužnija evropska ispostava, njena južna obala proteže se do Libijskog mora, gledajući u Afriku, dok se kulturni uticaji iz Male Azije mogu osetiti i iz perioda provedenog pod turskom vlašću. Zahvaljujući plodnom tlu i toploj, sunčanoj klimi, lokalna ekonomija se zasniva na poljoprivredi, a turizam je snažan. Kritska drevna arheološka nalazišta, gradske luke i plaže privlačna su destinacija za posetioce iz celog sveta.

Krf - karakteriše niz mitskih slika: Nausica, kćer kralja Alkinoa, čoveka koji je spasio Odiseja kada je doživio brodolom u zemlji Faićana, što su mnogi identifikovali kao ostrvo Krf ; Sissi, tužna carica Austrije i palata Achilleion koju je izgradila; veličanstveni Mon Repos, letnja rezidencija iz 19. Veka izgrađena za Britanskog visokog komesara i Kaiserovu opservatoriju, odakle je Vilhelm II gledao na jadransko morsko prostranstvo. Jednako veličanstvene su ikonske gradske vile, Liston Arcade i Spianada trg - najveći na Balkanu. Mlečani, Englezi, Francuzi, Rusi, Grci su svi živeli i cvetali ovde, i ostavili svoj trag na brojnim znamenitostima i atrakcijama ostrva. Sastavili su raznoliku kulturu koju ćete otkriti u svakoj muzičkoj noti krfskih restorana, u svakoj čaši likera kumkuat, u lavirintskim uličicama Campiella, u svakoj ljubavnoj aferi koja se pojavljuje u Canal d'Amour. Krf - ili Kerkira kao što je poznato na grčkom - sigurno će vas zavesti.






Srodni tekstovi:


Savršene kuhinje za savršenu kulinarsku inspiraciju

Koliko ste puta gubili strpljenje u kuhinji jer vam je radni prostor premali, ili je prosto čitava k...

Detaljnije

Smanjenje masnih naslaga uz liposukciju

Liposukcija predstavlja hiruški zahvat koji se koristi prilikom odstranjivanja masnih naslaga...

Detaljnije

Kako da sačuvate dragocenosti u kući?

Svi smo se našli u situaciji kada smo poželeli da imamo mesto na koje možemo da odložimo važn...

Detaljnije

Kako da prepoznate najluksuznije tepihe na osnovu njihovih karakteristika?

Nekada simbol moći i bogatstva, simobl umetnosti trajanja i simbol istorije različitih naroda, a dan...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS