Šta se sve može desiti na putu?


Automobili Turizam

Ako ste tek počeli da radite bilo bi dobro da saznate šta sve može da vam se desi na putu i čega da se pazite. Neke saobraćajne nezgode se dešavaju zbog sitnica, nepažnje, umora ili kvara koji nije saniran. Pročitajte kakvo je ponašanje pravilno na putu.

Pisanje poruka i razgovaranje u vožnji

Verovatno ste već puno puta čuli na televiziji i od ljudi oko vas da nikako ne treba da šaljete poruke ili pričate telefonom dok vozite. Ovo mladi pogotovu ne poštuju. Možda će vam se učiniti da je put čist, da nema nikog i da samo treba da otkucate kratku poruku, ali to može da bude kobno po vas i druga vozila na putu. Samo sekunda ne pažnje je dovoljna da nastane saobraćajna nesreća. Ako hitno nekoga treba da pozovete možete da stanete sa strane puta, uključite sva četiri i pozovete onoga koga treba da pozovete. Razgovori koje obavljate dok vozite mogu da vam ometu pažnju i da ne vodite dovoljno računa o semaforu, brzini ili znakovima koji stoje pored puta. Nemojte voziti i koristiti telefon.

Brza vožnja

Možda ste tek dobili vašu vozačku dozvolu i auto i želite da se sa društvom provedete i pohvalite po gradu. To može da dovede do toga da želite da vozite brzo i pokažete šta sve umete. Nemojte to raditi, čak i naiskusniji vozači sa razlogom ne prekoračuju brzinu koja je dozvoljena. Može u deliću sekunde izgubiti kontrolu nad vozilom i tako izgubiti život ili nauditi nekome drugom. Kada vozite brzo može da se desi da ne primetite crveno na semaforu što može dovesti do strašno udesa. Par minuta zabave nije vredno celog života kajanja.

Vožnja u alkoholisanom stanju

Ako ste bili na žurci i popili ste par alkoholnih pića nemojte sedati u auto da vozite. Ako ima neko u društvu ko nije pio, a zna da vozi dajte njemu ključeve. Uvek treba da imate jednog prijatelja koji će vas sve voziti kući posle duge noći zabave. Čak i ako ste popili samo jedno ili dva pića nemojte sedati u auto, možda se vi ne osećate kao da ste pijani, ali nikada se ne zna kada će vas alkohol udariti u glavu. Takođe, ako vas policija zaustavi dobićete veliku kaznu pa će vam čak možda i oduzeti dozvolu na neko vreme zbog alkohola u vašem organizmu. Razmišljajte o sebi i drugima na putu.

Šta ako ste umorni?

Može da vam se desi, ako već dugo vozite da počnete da osećate umor i da vam se spava. Ako nemate sa kim u kolima da se zamenite, najbolje bi bilo da stanete negde pored puta i odspavate malo jer može da vam se desi da zaspite dok vozite. Možda vam se to ne čini moguće, ali mnoge saobraćajne nesreće su se tako dogodile.

U kojoj situaciji se zove šlep služba?

Šlep službu treba pozvati kada god primetite bilo kakav kvar u vašem automobilu koji vam ne dozvoljava da normalno vozite. Da ne biste izazvali neku nezgodu najsigurnije vam je da nazovete šlep službu koja će doći i odšlepati vaš auto na željenu adresu. Najbolji način da ostanete sigurni u takvoj situaciji jeste pozivanje vaše lokalne šlep službe.

Vožnja je vrlo odgovoran posao i treba ga shvatiti ozbiljno, ako ste mladi nemojte se puno šaliti na putu jer to može da ima neželjene posledice na vas i nekog drugog.









Srodni tekstovi:


Prvi koraci u otkrivanju steriliteta

Problem savremenog društva koji je sveprisutniji jeste sterilitet. U sve većem broju ovo je p...

Detaljnije

Vlažne maramice i nega dok odvikavate bebu od pelena

Važna prekretnica u životu beba, ali i roditelja je odvikavanje od pelena, najvažnije je da u ovoj f...

Detaljnije

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji30. mart, 2021. B...

Detaljnije

Najbolji preparati za različite tipove kose

Savršena kosa jedan je od najlepših atributa svake osobe, te je stoga izuzetno važno p...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS