Prednosti koje stvara karton za zaštitu podova


Dom Dom

Efikasna zaštita podloga različitih vrsta potrebna je u brojnim situacijama, vrlo često prilikom renoviranja, građevinskih i drugih radova. Takođe, usled obavljanja proizvodnih i drugih delatnosti koje nanose čestice prašine, strane materije, mnoge nečistoće i mogućnost ugrožavanja estetike i funkcionalnost podloge, karton za zaštitu podova je imperativ neometanih radova.

Bogat spektar prednosti daje kvalitetan, višeslojni i otporni karton za zaštitu podova, što je veoma važno za sve vrste podloga. Čak i u uslovima kada je izvođenje radova gradnje završeno, zaštita laminata, parketa, pločica, etisona i drugih različitih vrsta podova, detaljno se obezbeđuje specijalnim rebrastim, talasastim i drugim vrstama kartona koji se jednostavno prilagođavaju potrebama podloge i ambijenta.



Odlična zaštita svih vrsta podloga prilikom realizacije raznovrsnih radova

Karton za zaštitu podova namenjen je perfektnom prekrivanju podloge i čuvanju usled realizacije različitih radova, izloženosti bojama, stranim česticama, kao i velikom pritisku mašina, uređaja i aparata. Da bi se očuvao visoki sjaj parketa, kompaktnost laminata i dugovečnost brodskog poda, važno je odabrati karton za zaštitu podova koji će u potpunosti odgovarati njihovim karakteristikama. 

Naime, karton se bira u skladu sa kvadraturom poda koja se pokriva, i najčešće se kupuje u rolni. Da bi imao odličan nivo zaštite u svakom trenutku, važno je da bude formiran u više slojeva, kao i ravnu ili talasastu strukturu kojom se jednostavno manipuliše u svakom prostoru. U pitanju su teksture višeg stepena kvaliteta papira, koje se jednostavno oblikuju prema površini koja se prekriva, a brzo i lako iznosi nakon završetka radova.  


Karakteristike kartona koji pogoduje zaštiti podova svih namena

Bilo da je u pitanju podloga od drveta, betona, keramike, mermera, kamena ili drugih materijala, karton za zaštitu podova važan je element bezbednosti i trajnosti prostora, bez oštećenja usled raznovrsnih građevinskih i drugih radova. Pakovanje kartona najčešće se kupuje u rolnama koje mogu imati različite dimenzije, čak do nekoliko metara širine i više desetina metara dužine. U kombinaciji sa trakama, karton za zaštitu podova ne samo da se može jednostavno postaviti na podlogu, već i snažno pričvrstiti, bez mogućnosti pomeranja i stvaranja otežanog kretanja u enterijeru. Specijalne cene dostupne su za porudžine većih količina, zbog čega je ovakav karton odličan izbor za sve obimne radove, čak i prilikom izgradnje kompletnih objekata. 

Najvažnije je da bude u pitanju struktura koja čuva površinu od mehaničkih oštećenja, prljanja, grebanja i gubljenja upotrebnih svojstava. Prilikom gletovanja i krečenja, urušavanja i postavljanja zidova, zamene elektro i vodovodnih instalacija, karton za zaštitu podova je imperativ pedantnog i bezbednog izvođenja radova. Savršen izbor je rolna koja ima širinu od 1 metra, dok je za građevinske radove preporuka izbor od 4 metra širine. Često se uz karton kombinuje i zaštitna folija, kao dodatni sloj koji ojačava izolovanost podloge, neometanost radova i čini podlogu detaljno osiguranom od svih potencijalnih uticaja.  

Karton za zaštitu podova obuhvata širok spektar artikala namenjenih prekrivanju raznovrsnih podloga. Uglavnom se bazira na proizvodnji ravnog, talasastog, rebrastog i srodnog kartona, namenjenog svim podovima, a vrlo fleksibilnog prema dimenzijama, za ispunjenje potreba zaštite enterijera svih kvadratura, kao i građevinskih radova na otvorenom. Zbog širokog spektra primene, zaštitni karton je neizostavan materijal prilikom izvođenja radova izgradnje, renoviranja, adaptacije prostora, čak i minimalno obimnih i zahtevnih radova






Srodni tekstovi:


Koliko su korisne knjige za decu

Verujemo da ste do sada više puta čuli i savetovani ste da je deci potrebno što če&sca...

Detaljnije

Pogledajte sve prednosti izgradnje montažne kuće

Kada se donosi konačna odluka o izgradnji montažne kuće cena je glavni faktor zbog kojeg se mnogi od...

Detaljnije

2 sasvim različite zemlje koje morate makar jednom posetiti

Sreća je kada možete da putujete onoliko koliko želite, kada to radite zbog ljubavi prema nekome ili...

Detaljnije

Stone lampe – neophodne u svakom domu

Stone lampe su uređaji koji upotpunjuju osvetenje svakog doma omogućavajući da se svetlost prilagodi...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS