Koji poslovi za žene su idealni za rad od kuće


Ekonomija Ekonomija

prevodilac sa ruskog na srpski

Pandemija Kovid-19 preoblikovala je mnoga radna mesta i živote ljudi. Poslovni poduhvati od kuće postali su nešto sasvim normalno za milione radnika. Rad na daljinu pokazao se korisnim, a preduzeća su lako usvojila nove modele. Usled pandemije, mnogi su ostali bez posla, a mnogi su bili inspirisani da potraže izvor dodatnog prihoda. Preispitujući sredinu u kojoj živimo, u želji da pomognemo svima onima koji su nezaposleni ili rade za prosečan novac, predstavljamo nekoliko najtraženijih poslova od kuće: 

Web programer i grafični dizajner

Ukoliko imate bilo kakvog iskustva u upotrebi softvera, programiranja i dizajna, svoje veštine možete iskoristiti za komercijalne svrhe. Bilo da je u pitanju dizajniranje web stranica, oglašavanje, savetovanje, kreiranje brošura ili reklama – možete raditi od kuće. Pored toga, možete se baviti i testiranjem aplikacija i sistema, ali i biti specijalista za podršku na računaru. Mnogi call centri i kompanije angažuju stručnjake za rad na daljinu kako bi dobili računarsku podršku u onim momentima kada je to potrebno. 


Administrator i računovođa

Od kuće možete se baviti asistentskom podrškom u vidu administrativnih i računovodstvenih usluga. Tumačeći bitne evidencije, pripremajući i održavajući račune, možete očekivati veliku potražnju za vašim uslugama. Naravno, ovakvi poslovi zahtevaju posetu i konsultaciju s klijentom „oči u oči“ s vremena na vreme, ali su izuzetno pogodni za rad iz sopstvene fotelje. 

Prevodilac sa ruskog na srpski

Ukoliko imate izvanredno znanje ruskog jezika, i pritom poznajete dobro fonetiku maternjeg jezika, onda se možete okušati u radu od kuće kao prevodilac sa ruskog na srpski - za mnoge privatne škole, bolnice, sud, prevodilačke agencije ili organizacije. Pored toga, možete učestvovati u marketinškim poduhvatima i predstavljati različite usluge industrijskih postrojenja. Globalno tržište je podređeno dvojezičkim veštinama, a posebna potražnja vezana je upravo za ruskim jezik. Sa prevodiocem sa ruskog na srpski jezik mnogi tekstovi će biti uspešno protumačeni, a lektura različite dokumentacije izvršena. Pritom tu je fleksibilnost u pogledu radnog rasporeda. Sve to je fantastična prilika za osobe koji žele da se rukovode prema nekom sopstvenom radnom vremenu, a traže posao od kuće. Od prevodioca sa ruskog na srpski jezik očekivano je da će zaposlenje jednostavno naći i dobro zarađivati. Mnoge značajne kompanije traže konstantno osobe koje će prevoditi titlove, pravne, tehničke i medicinske dokumente, ali i web sadržaje. 

Saradnik – specijalista za društvene mreže

Većina preduzeća koja se bave oglašavanjem i prodajom, na društvenim platformama promovišu svoje brendove i usluge. Tom prilikom, mnogima je potreban saradnik za vođenje drušstvenih mreža. Ovo je odličan način da imate dodatni prihod. 

Saradnik za prodaju osiguranja

Veliki broj osiguravajućih kompanije zapošljava agente za prodaju osiguranja koji imaju zadatak da na svaki dolazni telefonski poziv odgovore i pruže informacije. Ukoliko ste uočili na mnogim oglasima za odabir polise osiguranja – broj telefona na koji se možete informisati, budite sigurni da komunicirate sa nekim ko bi mogao raditi od kuće. 

Pisac tekstova i urednik

Ako imate veštine lepog pisanja, lekture, provere podataka i uređivanja sadržaja – onda se možete oprobati u poslu koji podrazumeva blogovanje, novinarstvo, prezentovanje sadržaja i uredništvo. Potražnja za web piscima u današnjici sve je veća i veća, a ovo je upravo posao koji je veoma kompatibilan radu od kuće. Pored toga, za svakog web pisca neophodan je i neko ko poznaje SEO strategiju i ko će da udovolji standardima kvaliteta i ispravi sve stilske greške. Ukoliko ste po prirodi besednik i volite marketing i kreiranje digitalnih članaka, onda je ovo pravi posao za vas. 
Srodni tekstovi:


Kako se pripremiti za dolazak bebe?

Dolazak bebe je velika promena za roditelje, ali i za bebu koja je do pre par dana bila u udobnosti ...

Detaljnije

5 stvari koje treba da uradite kako biste uštedeli novac za vreme korone

Pandemija korone virusa je potrajala duže nego što smo mogli i zamisliti kada smo prvi put ču...

Detaljnije

Kako se kreću cene nekretnine u Novom Sadu

Čini se da u prethodnih nekoliko godina, cene nekretnina u Novom Sadu i Beogradu samo rastu. U Novom...

Detaljnije

Vaš vodič za promene: Evo kako da se transformišete sa stilom

Promene su neizostavni deo našeg života, i baš kao što se mi razvijamo, tako se...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS