Pokretanje sopstvene knjižare


Obrazovanje

velepordaja školskog pribora

Pokrenuti sopstveni biznis nikada nije bilo lako, ma koja oblast je u pitanju. Bilo da je u pitanju neka uslužna ili trgovinska delatnost, sve to iziskujen detaljan biznis plan, ukoliko želite da sve uradite kako treba. Pored radnji sa prehrambenom robom i apoteka, svaki deo grada, pa i svaki kvart treba da ima prodavnicu školskog i kancelarijskog pribora – knjižaru.

Lokacija knjižare

Ako se pogleda stanje na terenu, primetno je da se kao mesto za knjižare najčešće bira blizina neke škole ili fakulteta. Jasno je i zbog čega – đaci i studenti su ciljna grupa. Međutim, ukoliko to nije moguće, važno je da knjižara bude na nekom prometnom mestu. Danas su tržni centri postali neizostavni deo života gotovo svakog pojedinca, pa se knjižare u kojima se prodaje školski pribor otvaraju i u njima, i to u daleko većem prostoru nego neke lokalne knjižare. 

Odgovarajuća veleprodaja školskog pribora

Prilikom snabdevanja manjih knjižara ili prodavnica čiji je deo asortimana školski ili kancelarijski materiijal, prvi korak trebalo bi da bude odluka koja veleprodaja školskog pribora će biti vaš partner. Dakle, firma koja će pružiti najviše pogodnosti i koja će zadovoljiti sve ono što vašoj knjižari treba. Nije strašno ni ako su potrebne i dve ili više firmi od kojih će se nabavljati roba, s tim što je lakše imati sve na jednom mestu. Ponuda takvih veleprodaja je široka, te se ne ograničava samo na školski i pribor za kancelariju. Kod izbora takve firme valja voditi računa o načinu plaćanja, kao i sklapanju ugovora o saradnji koji bi omogućio i određene benefite.

Sve što jedna knjižara treba da ima u svojoj ponudi

Kao što je veleprodaja mesto na kome se mogu naći i brojne druge stvari osim pribora za školu i kancelariju, tako se i taj dodatni asortiman  može naći i u knjižarama. Dakle, knjižare nisu mesta na kojima se samo kupuju knjige, sveske i pisaći pribor, već i mesto gde se dolazi u potrazi za određenim poklonom. U gotovo svakoj knjižari nalazi se i deo sa igračkama, zatim poseban deo za asortiman potreban za slikanje i kreativno stvaranje. Dalje, knjižare su mesta gde je najveći izbor torba i rančeva za školu, kao i celokupnog putnog programa. Tu je, naravno, i potrošni kancelarijski materijal, kao i gift program koji se koristi u reklamne svrhe. Tu je i nezaobilazni deo sa svim što je potrebno za proslave, naročito proslave rođendana, kao i kućna dekoracija.

Štampanje i fotokopiranje u knjižarama

Skoro da nema knjižare koja ne nudi štampanje i fotokopiranje domumenata ili nekog drugog materijala. To je posebno važno za knjižare koje su u blizini fakulteta ili viših škola, gde je akcenat upravo na toj delatnosti, a sveske i pribor za pisanje su prateći činilac. Zatim, tu su i javne institucije u kojima se obavljaju poslovi kada  je neophodno da klijent ištampa dokument ili ga iskopira. Otvaranje knjižare u blizini takvih ustanova je pun pogodak, jer kupac, uz tu uslugu, može i kupiti još po nešto iz kancelarijskog ili školskog materijala. Kada se desi da nekoj firmi ponestane nešto od tog materijala, knjižara uvek nudi brzo rešenje i kupovinu odmah, da se premosti period do sledećeg trebovanja.Srodni tekstovi:


Zbog čega je probiotik važan za zdravlje vašeg mališana?

Definitivno jedan od najvažnijih proizvoda koje kupujemo i daje mo svojoj deci u trenucima kada su z...

Detaljnije

Kako u današnje vreme odabrati pouzdanog estetskog hirurga

Estetska hirurgija ima za cilj da pomogne rešavanje pojedinih zdravstvenih problema koji nere...

Detaljnije

Benefiti prilikom kupovine nove nekretnine

Kupovina novog doma je uzbudljiva prekretnica koja nudi brojne prednosti i mogućnosti. Zbog toga je...

Detaljnije

Male tajne finansijske stabilnosti u nestabilnim vremenima

U savremenom svetu koji je pun ekonomskih i socijalnih turbulencija, finansijska stabilnost postaje ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS