Osnovne informacije o prisluškivačima - da li su vam zaista potrebni?



Ukoliko razmišljate, ali niste sigurni da li želite da kupite ili iznajmite prisluškivače i da li želite da se upustite uopšte u tu priču, a interesuje vas ipak kako to funkconiše, onda svakako treba da malo detaljnije da se informišete, a mi vam prenosimo neke osnovne stvari koje treba da znate pre nego i pitate bilo koga ili odete bilo gde.

Znate li kako funkcionišu prisluškivači?

Ovo je prvo i najvažnije pitanje - kako funkcionišu prisluškivači? Postoje dva osnovna načina. Jedna vrsta prisluškivača funkcioniše tako što direktno prenosi zvuk, tačnije direktno slušate šta na primer pričaju dve osobe u nekoj prostoriji u kojoj je postavljen prisluškivač. To znači da taj uređaj ima ima nešto vrlo slično sim kartici i vi pozove taj broj dok se nalazite i kilometrima daleko i u istom trenutku kreće prisluškivanje i vi uživo slušate sve ono o čemu se "šuška" na datom mestu. To je jedna od osnovnih vrsta prisluškivača i takvi prisluškivači mogu da budu veličine kocke šećera, što znači da mogu biti neprimetni bilo gde. 

Sa druge strane, postoje i oni prisluškivači koji snimaju razgovore, zvuk i sve ono što treba da se snimi. To znači da vi taj prisluškivač fizički uključite i ostavite u određenom prostoru, a zatim posle nekog vremena dođete da ga uzemete i kasnije odslušate sve ono što se snimilo. 

Gde se sve mogu postaviti prisluškivči?

Osnovni prisluškivači koji direktno prenose zvuk, odnosno oni koji vam služe da direktno slušate ne moraju nigde da se instaliraju. Njih je moguće postaviti bilo gde u prostorji. Na primer, na polici iza knjiga ili iza neke vaze, ili na bilo kom drugom mestu gde nisu lako uočljivi. Svi koji žele da instaliraju prisluškivače, a da kasnije preslušaveju te snimke, odlučuju se za kupovinu USB prisluškivača, koji se može kupiti takođe u radnjama sa špijunskom opremom i da se postavi bilo gde. Još jedna zanimljiva informacija je da se prisluškivači mogu da postaviti čak i u produžni kabl. Takođe, tu su i čuveno prisluškivanje mobilnog telefona, kao i postavljanje prisluškivača u automobilima.

Koji je domet prisluškivača?

Domet je praktično neograničen, posebno kada je u pitanju najnovija oprema, jer je sve jako dobro napravljeno i osmišljeno, a tehnologija je toliko napredovala, da prepreke gotovo više i ne postoje. Međutim, iako tehničkih prepreka više nema, treba ozbiljno razmisliti o preprekama koje postavljaju moral i zakon.








Srodni tekstovi:


Stone lampe – detalj koji osvetljava stil vašeg doma

Sitnice od kuće stvaraju dom. Među detaljima svake udobno i lepo uređene kuće, morala bi se naći i s...

Detaljnije

Dubak – oslonac za vašu bebu

Dubak je jedan od omiljenih komada opreme za bebe starijih generacija roditelja. I danas je populara...

Detaljnije

Meseci trudnoće - razumevanje trudničke matematike

Meseci trudnoće podeljeni su na tri trimestra. Svaki trimestar broji po 3 meseca, odnosno 13 ili 14 ...

Detaljnije

Pozitivne stvari vezane za kolica za bebe

Mnogi roditelji se danas razmišljaju da li da kupuju kolica za bebe ili da jednostavno svoju ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS