Obavezna MUST HAVE oprema za auto detailing


Automobili Automobili

Ako želite da se uspešno bavite auto detailingom, morate da imate prave alate za to. Kako je auto detailing temeljno spoljašnje i unutrašnje čišćenje automobila do najsitnijih detalja, potrebno je razumeti same procese tog rada i imati odgovarajuću opremu. Prava oprema za detalje ne uključuje samo peškire od mikrovlakana, sapun i vosak - postoji određeni broj stvari koje moraju da se urade i pripreme za ovako delikatan proces.

Industrija auto kozmetike ima u ponudi ogroman izbor nove opreme za detaljnu obradu automobila, koja se možda neće uvek pokazati baš kako se reklamira. Zato smo u nastavku teksta pripremili mini vodič za posedovanje prave opreme za unutrašnju i spoljašnju detaljnu obradu automobila koja će vam biti od pomoći ukoliko želite sami da odradite tretman vašem automobilu, ili ukoliko želite da krenete da se bavite ovim sve unosnijim poslom.

Kako odabrati pravu opremu za detalje automobila

Da ne biste ptrošili previše novca na stvari koje možda nećete koristiti i samo nabavili originalnu opremu bez prave svrhe, ključno je da sebi postavite ova pitanja:

  • Da li ćete se baviti unutrašnjim, spoljašnjim ili kompletnim auto detailngom?

  • Da li ćete se sami baviti poliranjem automobila?

  • Da li otvarate regularnu auto perionicu ili se bavite mobilnim auto detailingom, obilazeći korisnike?

U zavisnosti od toga kakvim ćete se detailingom baviti, zavisi i oprema koju ćete koristiti. Postoje neki univerzalni alati i sredstva koja vam mogu poslužiti u svakom slučaju i pomoći vam da ne potrošite u startu bogatstvo na auto kozmetiku.


Koju profesionalnu opremu koriste profesionalci?

Kao što je ranije rečeno, nova tehnologija u našem svetu pruža ogroman izbor za dodatnu opremu i auto kozmetiku. Čini se da je spisak alata i hemije za pranje automobila beskrajan. Međutim, evo nekih stvari koje svaki profesionalac koji se bavi detailingom treba da ima u svom arsenalu:

  • Perače pod pritiskom

  • Para čistače

  • Usisivače za dubinsko pranje sa hladnom ili toplom vodom

  • Sredstva za pranje automobila

  • Četke za automobile

  • Set peškira od mikrovlakana (novi za nanošenje voska i unutrašnje radove, stari za rad na felnama i motornim prostorima)

  • Jastučiće za poliranje


Zašto je potrebna profesionalna oprema za auto detailing

Kvalitetna oprema za automobilske detalje je ključna za postizanje vidljivih rezultata. Naročito ako želite da podignete svoj posao na viši nivo, pružanjem profesionalnih usluga koje će napraviti razliku. Kvalitetna oprema štedi vreme i čini da svako vozilo izgleda sjajno, kao da je upravo napustilo prodajni salon. Ljudi često misle da nije bitno koje krpe se koriste za brisanje ili koji šamponi za pranje i glačanje spoljašnjosti automobila. Mnogi misle da će im kućna hemija završiti posao. Međutim, postoji razlog zbog čega auto kozmetika postoji – hemija za pranje automobila napravljena je tako da skida automobilske mrlje, dok krpe od mikrovlakana ne ostavljaju sitne tragove  i ogrebotine na sjajnoj površini čistog automobila.

Najbolja oprema za unutrašnji detailing automobila

Ako niste sigurni odakle da počnete prilikom kupovine alata i hemikalija, postoji jedna mašina koja će vam sigurno trebati: parni usisivač ili parni čistač. Sama ova mašina ima mnogo različitih vrsta čišćenja koje ćete moći da upotrebite za izuzetnu negu automobila za svoje klijente. Ovaj parni usisivač omogućuje i čišćenje parom i funkciju pranja za uklanjanje mrlja u isto vreme. Pritisak pare je odličan za upotrebu za pranje automobila, pranje tepiha i tapacirunga automobila, usisavanje i još mnogo toga. Ona je takoreći višenamenska i obezbeđuje tretman sedišta i unutrašnjosti na više načina.



Najbolja oprema za čišćenje automobila za spoljašnje čišćenje

Postoji mnogo načina da se uradi auto detailing na spoljašnjosti vozila. Pored jednostavnog pranja sapunom, farbu automobila možete tretirati glinom ili je polirati. U zavisnosti od želja vašeg kupca, možete ponuditi i nanošenje keramičkog premaza na spoljašnjost.Vrlo je bitno da koristite sredstva za pranje automobila po uputstvu kako biste izvukli visoki sjaj vašeg automobila.

Ako razmišljate da obezbedite najviše sa svojom opremom za detalje, biće vam potreban dobar izvor svetlosti da biste mogli da vidite čak i najsitnije delove prljavštine na automobilu.


Auto detailing hemikalije za čišćenje i zaštitu

Ako ste novi u poslu sa detaljima i ne znate koju hemikaliju da nabavite, proizvođači od poverenja će vam dati sva potrebna uputstva. Gledajte da nabavljate hemiju od renomiranih proizvođača koji mogu da vam ponude širu paletu proizvoda – kako hemije, tako i drugog potrebnog alata. Uvek je bolje za vas kada sve možete da završite na jednom mestu. 

Automobilska industrija je puna novih tehnologija, sa mnogo različitih vrsta dodatne opreme u zavisnosti od vašeg pristupa. Jedna stvar koju ne treba zaboraviti je bez obzira na to koliko su hemikalije koje kupujete skupe, uverite se da će biti funkcionalne i da će se prljavština ukloniti njihovom upotrebom.

I za kraj, nemojte zaboraviti da kompletan novi stajling automobila nije ništa bez odgovarajućih mirisa. Parfemi za automobile su onaj šlag na torti svakog detailinga koji utiču na ukupan utisak i zato ih nemojte preskakati. Neka auto miriše na vaš omiljeni parfem kako bi vam bio što prijatniji i vožnja njim bila što ugodnija.






Srodni tekstovi:


Kvalitetni peškiri koji odišu svežinom

Peškiri su neizostavan deo svakog doma – spavaće sobe ili kupatila. Omogućavaju osećaj ...

Detaljnije

4 saveta koji će vam pomoći da položite vožnju iz prve

Nijedan vozač koji to tek postane nije u potpunosti siguran u svoja znanja i sposobnosti kada dođe v...

Detaljnije

Zašto se sa takvom strašću i bodrenjem prati tenis uživo?

Tenis je sport koji je nadaleko poznat kao takmičenje ispunjeno bodrenjem od strane publike i veliko...

Detaljnije

Parodontopatija - neugodna bolest zuba i desni

Bolesti usta i zuba spadaju u jedne od najzastupljenijih bolesti današnjice. Konkretno, parad...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS