Rolo komarnici u dečijim sobama


Dom Dom


zaštita od komaraca-rolo komarnici

Deca se jako plaše insekata, kako onih većih tako i onih manjih, koji im stvaraju skroz drugačije probleme. Vrlo je važno da pre svega ugradite  rolo komarnike u dečije sobe, koji će štititi decu ne samo od komaraca već i od drugih insekata. Dakle,  rolo komarnici štite od svih vrsta insekata, ali takođe ne sprečavaju protok vazduha i svetlosti, što je jako važno za dečije uslove. Prostorija uvek, čak i kada je najtoplije mora da se provetrava. Čak i kada klima postoji u dečijoj sobi, znate da to i nije najsrećnije rešenje, mora da uđe malo svežeg vazuduha. Komarnici će upravo to omogućiti, da svež vazduh prodre u sobu, a da ništa sem vazuha ne uđe. 

Rolo komarnici u drugim rostorijama po potrebi

Potrudite se da komarnici budu svuda po vašem stanu. Pre svega je važno da ugradite  komarnike u onim prostorijama gde  najčešće boravite i  u onim prostorijama gde se hranite. Inače, rolo komarnici se preporučuju za velike objekte gde boravi mnogo dece, u vrtićima, u objektima gde se deca hrane, ali ne samo deca, nego i ostali odrasli. Takođe, vrlo je važno da rolo komarnici postoje i u bolnicama. No, da se vratimo na temu. Trudite se da komarnike ugradite u svakoj prostoriji i samim tim smanjujete rizik da komarci budu prisutni u celom vašem domu. Više o rolo komarnicima možete pronaći na ovom linku https://lukicrolet.rs/page/rolo-komarnici/

Kako da decu zaštitite od komaraca 

Deca su mala bića koja su osetljiva na mnoge stvari. Njihov imunitet nije dovoljno razvijen i njihovo telo ne može da se izbori nekada sa različitim infekcijama i pritiscima, već im one naprave veliku štetu i dugo traju. Problem kod komaraca i dece jeste poprilično veliki. Zašto? Pa prva stvar jeste taj što deca i ne shvataju baš najbolje da ih je komarac ujeo, onda tu ranu češu i na taj način je iritiraju, pa se stvara i bol. A onda čim bol prestane ili možda u isto vreme javi se i drugi ujed, pa ta tako praktično "muku muče" celog leta, odnosno sve vreme dok ima komaraca. Kod odraslih je to drugačije, jer oni znaju da se kontrolišu i njima je daleko lakše. Drugi problem koji se javlja kada komarci ujedaju decu jeste taj su, kao što je već rečeno njihovi imuniteti slabi i može da se javi infekcija. Zato morate da ih zaštitie na najbolji način:

Sprej za telo za decu, blag i prirodan

Najbolje bi bilo da taj sprej sami napravite. Dakle, probajte da izbegnete one kupovne sprejeve, koji mogu da izazovu još jaču iritaciju, nego što bi je prouzrokovali komarci. Ako već nemate drugu opciju, onda izaberite one sprejeve koji su i te kako prirodni i koji nemaju niti jedan veštački sastojak, niti sastojak koji može da prouzrokuje nešto. 

Kada se dogodi ujed, reagujte 

Naravno da nećete stvarati paniku kada se javi ujed komarca na koži vašeg deteta. Ali, pokušajte da ga ubedite zašto ne sme da dira to mesto i zašto je važno da ga nikako ne češe, jer će se javiti bol. Zatim, šta je još jako važno? Da to mesto dezinfikujete određenim sredstvima za dezinfikaciju, koja su opet prilagođena vašoj deci. 







Srodni tekstovi:


5 stvari koje treba da uradite kako biste uštedeli novac za vreme korone

Pandemija korone virusa je potrajala duže nego što smo mogli i zamisliti kada smo prvi put ču...

Detaljnije

Neophodna oprema za fizikalnu terapiju

 Odgovarajuća oprema je neophodna za svaku kliniku koja pruža fizikalnu terapiju, a izbor prav...

Detaljnije

Inovacije u poljoprivredi

Poljoprivreda, kao temeljna grana ljudske aktivnosti, konstantno se prilagođava izazovima savremenog...

Detaljnije

Ako idete na Babine, možda su hranilice za bebe poklon o kome treba da razmislite

Kada kupujemo za novorođenče gledamo da to bude neki praktičan poklon, nešto što će de...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS