O čemu treba voditi računa prilikom kupovine radnih odela?


Građevinarstvo Građevinarstvo

Svaka ozbiljna firma zna da su radna odela ne samo pokretna reklama koju njihovi zaposleni nose, već i način da se njihovi zaposleni osiguraju i zaštite. Radna odela omogućavaju veću sigurnost na radnom mestu, ali i čine da se radnici osećaju bolje i samopouzdanje na radnom mestu i ujedno jačaju osećaj pripadnosti nekom radnom okruženju. Tako se radnici osećaju kao deo kompanije i tima, ali pri kupovini i odabiru radnih odela treba paziti na nekoliko važnih karakteristika radnih uniformi. Zato posebno obratite pažnju na materijal, boju i dizajn, sigurnost, ali i na veličine odela.

Materijal radnih odelaradna odela

Radna odela treba da budu sačinjena od materijala koji je kvalitetan i koji će biti udovan tokom nošenja. Kada zapolseni obuku radna odela i kada se u njima osećaju prijatno onda su i  fleksibilniji, ali se može računati i na veću produktivnost radnika. Takođe, treba imati na umu i posao koji se obavlja, jer na osnovu delatnosti kojom se firma bavi treba birati i kvalitet i materijal radnih odela cene su različite i treba napraviti pravi izbor. 

Na primer, zaposlenima u zdravstvu je neophodno da imaju kvalitetne i udobne radne uniforme u kojima će se prijatno osećati kako bi što efikasnije radili. Za zaposlene koji rade na otvorenom neophodne su uniforme koje su sačinjene od nešto drugačijih materijala, materijala koji su otporni na lišu, vetar i druge vremenske prilike, jer ako je reč o građevinskim radnicima, onda uniforma treba zaposlenog da zaštiti i od mogućih povreda na radu.

Kojih boja treba da budu radna odela?

Odavno je poznato da boje imaju poseban uticaj na našu psihu. Zato se posebno o boji radnih uniformi mora paziti, jer nije isto kada se nose plave, zelene i bele uniforme u bolnicama i u kompanijama. Naime, u prehrambenoj delatnosti se najčešće biraju radna odela koja su bele boje, jer bela asocira na čistoću. U bolnicama se pored belih, nose zelene i plave uniforme, je rove boje deluju umirujuće, a takođe simbolizuju mire, spokoj i gostoprimstvo. Radnici koji su zaposleni u građevinskoj industriji i rade na otvorenom najčešće nose uniforme koje su crvene ili teget boje i koje imaju detalje jarkih boja. Zato pre kupovine radnih odela razmislite koja boja bi se najviše usaglasila sa delatnošću kojom se vaša firma bavi.

Takođe, boja uniformi bi trebalo da se uklapa sa bojama obeležja i logoa firme kako biste na potencijalne klijente ostavili jak utisak i privukli ih da odaberu vaše usluge.

Sigurnost i bezbednost, pre svega!

Najvažnije od svega jeste da radna odela zadovoljavaju zdravstvene i bezbednosne standard, jer na prvom mestu mora da vam bude bezbednost i sigurnost vaših zaposlenih. Zavisno od posla koji obavljaju, radna oprema mora da bude odgovarajuća i da se prilagodi uslovima rada u radnom okruženju. Takođe, uvek imajte na umu da radna odela poseban utisak ostavljaju ako se  čista i ako su uredna. To posebno važi za ugostiteljske poslove gde ispeglane i čiste uniforme ostavljaju snažan utisak na klijente. Na taj način ste sigurni da ćete kod korisnika vaših usluga delovati profesionalno, odgovorno i od poverenja.


Srodni tekstovi:


Brzo do novca – hitne pozajmice

Život je nepredvidljiv i može se dogoditi da vam je potrebna hitna novčana pozajmica. Iznenadni veli...

Detaljnije

Koje mere zaštite od korona virusa su preduzete tokom održavanja nastave u školama stranih jezika?

Danas, čitav svet se bori protiv opake epidemije aktivno uvodeći u sve sfere života nova pravila i m...

Detaljnije

Kako da prepoznate najluksuznije tepihe na osnovu njihovih karakteristika?

Nekada simbol moći i bogatstva, simobl umetnosti trajanja i simbol istorije različitih naroda, a dan...

Detaljnije

Rolo komarnici u dečijim sobama

Deca se jako plaše insekata, kako onih većih tako i onih manjih, koji im stvaraju skroz druga...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS