Nekoliko korisnih saveta za ljubitelje nakita


Moda


Nošenje nakita predstavlja pravo zadovoljstvo i stvara potrebu da se on stalno kupuje. Dobar i kvalitetan nakit nikad ne izlazi iz mode i uvek ima svoju cenu. Veoma je bitno da se nakit iznese na pravi način, jer ponekad i skupocen nakit može izgledati bez stila i ukusa ukoliko se  ne ukombinuje na pravilan način.

Prstenje, minđuše, ogrlice... deo su vas. Vaša odevna kombinacija uz pravilno odabrani nakit može biti još efektinija i bolja.

Ogrlica

Komad nakita sa kojim ćete sigurno biti primećene, i može dati posebu prefinjenost jeste ogrlica. Ogrlice se izrađuju od najrazličitijih materijala, u najrazličitijim oblicima i dimenzijama. Nošenje ogrlice u evropskoj kulturi godinama je pokazivalo pripadanje određenom sloju društva. Nošenje ogrlice treba oprezno kombinovati sa ostalim nakitom, jer onda kada je ona dovoljno upadljiva drugi nakit vam nije neophodan. Velike ogrlice se preporučuju starijim damima, dok su jednostavne i svedenije ogrlice dobra prilika za mlade dame.

Prstenje

Prsten je simbol elegancije i ruci daje posebnu ženstvenost, ističe dodatno šaku i prste. Za neke porodice psrten može biti od velikog pordičnog značaja i može se prenositi sa generacije na generaciju. Mlađe dame se odlučuju za tanje prstenje jer ono najbolje pristaje mladim rukama. Starije dame preferiraju veće prstenje sa upadljivim cirkonima ili kamenjem, jer se tako pažnja skreće sa ruku na prsten što može pomoći u prikrivanju nekih nepravilnosti. Nakit je takođe stvar ukusa, zato treba birati onaj nakit koje se vama najviše sviđa.

Saveti oko nošenja prstenja

Veliki prsten se nikada ne nosi na palcu. Palcu pristaje okrugli prsten sa što manje detalja. Duguljasto pristenje je dobro ukoliko želite da izdužite vašu šaku. Nošenje više prstenja na ruci može da skrati vašu šaku, pa vam ovo može poslužiti kao metoda ukoliko smatrate da je vaša šaka duga. Suprotno tome, one osobe koje imaju kraće prste ne preporučuje se nošenje više prstenova na jednom prstu, jer to može dodatno vizuelno da skrati vaše prste. Kombinacija različtih prstenja na jednoj ruci može izgledati kičasto i jeftino.

Dugi nokti na rukama u kombinaciji sa šarenim prstenjem je loša kombinacija, takođe nemojte nositi svetliji rak u paketu sa šarenim prstenjem jer će vam ruka izgledati veće i šljašteći. Dobra preporuka je da na jednoj ruci imate više prstenja koji su napravljeni od istog materijala kao i da boja laka na noktima bude tamnija.

Kako starom nakitu vratiti sjaj?

Zlatni, srebrni i nakit od bižuterijie vremenom izgube svoj sjaj, ali vi svom nakitu možete brzo i jednostavno vratiti njegov stari sjaj. Ono što vam je potrebno jeste sprej u boji koji želite i lak za kosu. Ukoliko vaš nakit ima neko kamenje na sebi ili cirkone, preporuka je da njega zaštite nekim papirom. Krećete sa sprejom i prskate vaš nakit, bitno je da udaljenost između nakita i spreja bude oko 30 cm. Redom isprksajte svoj nakit, nakon par minuta kada se nakit osuši, poprskajte nakit lakom za kosom kako bi se boja bolje fiksirala za nakit. Kada se i lak osuši slobodno možete nositi svoj stari nakit, koji sada ima novu dimenziju u izgledu.

Još tekstova o modi možete pogledati ovde.






Srodni tekstovi:


Prodaja stana u svega nekoliko koraka

Za samo donošenje odluke o prodaji stana potrebno je mnogo više angažovanja i zalaganj...

Detaljnije

Kako je naša zemlja postala izvozni gigant nameštaja?

Srbija, zemlja bogate kulture, tradicije i nasleđa, danas se ponosno postavlja na scenu svetske indu...

Detaljnije

5 najčešćih pitanja koje postavljate advokatima u Beogradu

Neretko se delatnost advokata vezuje samo za pokretanje parnica, podizanje tužbi, žalbi i sl. Međuti...

Detaljnije

3 stvari za srećan život

Srećan je onaj čovek koji je ispunjen, koji je zahvalan na svemu što ima i kojem u život dolaze mnog...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS