MODERNI TEPISI ZA DNEVNU SOBU


Dom Porodica

Iako je bilo momenata kada smo mislili da će se tepisi potpuno povući iz enterijera, do toga nije došlo. I to je dobro. Tepisi se mogu menjati, u smislu dimenzija, oblika, materijala i dizajna, ali oni nikada neće napustiti naš prostor. Zašto je to tako, jeste li se ikada zapitali? Odgovor leži u njihovoj toplini koju daju prostoru u kome se nalaze. U ušuškanosti i sigurnosti kojima prostor odiše kada je tepih u njemu.

Kada pričamo o tepisima nekako prva asocijacija je da se nalaze u dnevnoj sobi. Sobi u kojoj se okupljamo, opuštamo, odmaramo i neretko u celom tom procesu i sedimo na podu, odnosno tepihu. Za razliku od nekadašnjih tepiha koji su se isključivo prostirali od zida do zida, današnji, moderni tepisi su drugačiji. Pa, evo da vidimo kako izgledaju današnji moderni tepisi za dnevnu sobu.

Materijal modernih tepiha

Današnji tepisi prave se od različitog materijala. Mada, akcenat je na prirodnim materijalima. Jedan od njih je lan. Laneni ručno rađeni tepisi su blago za svaki prostor u kome se nalaze. Oni ne samo da su antibakterijski, ugodni su jer leti hlade, a zimi greju, vremenom postaju sve nežniji, mekši, ravniji i udobniji.

Vuneni tepisi su vrh, kada je svet tepiha u pitanju. Oni skupljaju alergene, prašinu, te sprečavaju zagađenje vazduha u enterijeru. Upijači su buke i pružaju mirnu i prijatnu atmosferu. Izrađeni su od elastičnih vlakana, te vremenom neće izgubiti svoj izgled i oblik. Neklizajući su i lako se održavaju.

Među tepisima od prirodnog materijala, tu su još i krzneni tepisi kao izbor kada odlučite da u svoj moderni prostor unesete dozu glamura, ali i tepisi od egzotičnih vrsta bambusove svile i jute. 

Kada su veštački materijali u pitanju, veliki značaj i široku ponudu imaju moderni tepisi od polipropilena, poliestera, viskoze i tensila. Posebno su značajni i korisni tepisi od poliamida koji apsorbuju zvuk, ne kližu se i imaju tzv. šok apsorpciju.

Dezeni modernih tepiha

Moderni tepisi dominiraju prostorom. Pored materijala to mogu zahvaliti odličnom dizajnu. Raznovrsne šare, koje idu od geometrijskih oblika, preko etno, cvetnih i akvarel do ombre i pačvork dezena uz raznovrsne teksture, savršeno se uklapaju u sve moderne enterijere.
Moderni tepisi su se javljaju u različitim dimenzijama, kružnog, pravougaonog ili kvadratnog oblika, sa ili bez bordura. Bordure mogu biti kružnog oblika u istoj ili drugačijoj boji u odnosu na tepih, sa klasičnim ili urbanim resama.

Boja modernih tepiha

Kada je boja u pitanju, moderni tepisi se javljaju u čitavoj paleti boja, od jednobojnih pastelno nežnih, preko modernih svetlih, jarkih boja do elegantnih tamnih nijansi. Kada se svemu tome doda pliškasta, sjajna, baršunasta ili metalik sjajna završnica, sve su šanse da će uživanje podjednako biti i u dodiru i u pogledu. Sa druge strane, moderne tepihe karakterišu i šareni dezeni koji kombinacijom boja daju savršene, vesele i zanimljive kombinacije koje korisnici biraju prema sopstvenim potrebama. 

Dnevna doza uživanja

Sledeći put kada budete birali tepih za dnevnu sobu, potrudite se da nađete tačno onaj koji će vam pružiti mekoću uživanja, toplotu boja, lakoću održavanja i ekskluzivnost izbora. Ako se pitate gde to sve da nađete. Evo rešenja Mara home moderni tepisi pružiće vam mogućnost da sve svoje želje upakujete u jedan moderan tepih, koji će vam služiti na duge staze. 






Srodni tekstovi:


Prednosti aparata za sušenje ruku

Od malih nogu nas uče da higijena naših ruku jako bitna za naše zdravlje. Stalno perem...

Detaljnije

Koja hrana je najbolja za vašu bebu?

Ukoliko ste tek od nedavno postali roditelj, sigurno da imate mnogo nedoumica počev od samog samog n...

Detaljnije

Prvi koraci u otkrivanju steriliteta

Problem savremenog društva koji je sveprisutniji jeste sterilitet. U sve većem broju ovo je p...

Detaljnije

Da li se sećate goblena?

Gobleni, nekada (sedamdesetih godina XX veka) nezaobilazni ukras na zidu u svakom domu, a danas samo...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS