Luksuzno opremljena kuhinja - saveti za savršen enterijer


Dom Dom

Današnji enterijer zahteva pored praktičnosti i lepotu. Stilski odabir nameštaja izrađen od prefinjenog materijala, savremenog dizajna, nežnih boja i bez puno sitnih detalja. Jednostavna linija, bez dodataka koje bi izgledali kič i pretrpanom, čine vašu kuhinju otmenom. U narednom tekstu možete saznati za sve prednosti i povoljnosti novih mermernih trpezarijskih stolova, kvarcnih radnih ploča, stakla umesto keramike, zebra zavesa umesto običnih zavesa... Navedeni predmeti su komadi koji su u poslednjim godinama sve zastupljeniji. Zahvaljujući njima vaša kuhinja će biti izuzetna otmena, oplemenjena nežnošću i stilom. Prilikom opremanja današnjih luksuznih kuhinja primećena je tendencija zamene drveta, nekada izuzetno popularnog materijala sa drugim materijalima. 



Mermerni trpezarijski stolovi

Mermerni trpezarijski stolovi samo su jedni od detalja koji su izuzetno zastupljeni u današnjoj kuhinji. Mermeni trpezarijski stolovi, kako im samo ime i kaže sačinjeni su u najvećem delu od mermera. Naime, ploča je mermerna. To mermernom trpezarijskom stolu obezbeđuje masivnost, stabilnost i otpornost. Ploča može potpuno biti izgrađena od mermera ili ako se kupac odluči ivice mogu biti obrađene od drugog materijala. Nogari su obično sačinjeni od nekog drugog materijala, koji je poželjno uklopiti sa trpezarijskim stolicama. Mermerni trpezarijski stolovi su izuzetan detalj u vašem domu. Moguće je obezbediti četvrtast, pravugaoni oblik ili pak ovalan. Sve je stvar ukusa i ličnog afiniteta. Mermer u kombinaciji sa dobrom keramikom čini prostor idiličnim, čistim i svetlim. Boja mermernog trpezarijskog stola opet je, lična stvar, predlog je svakako birati svetle ili bele tonove. 


Kombinacija mermernih trpezarijskih stolova sa kvarcnom radnom pločom

Prilikom uređivanja vaše kuhinje predlog je da uređivanje počnete od poda ili zidovan. Kakve su boje pločice ili zid zavisiće i prilagođavanje ostalih komada nameštaja. Savet je da materijali kuhinjsih delova, radnih ploča i trpezarijskog stola sa stolicama budu približnih tonova i materijala od kojih su izrađeni. Pa tako kvarcne radne ploče možete savršeno uklopiti sa ostalim komadima nameštaja. Kvarcne radne ploče čine da kuhinja izgleda luksuzno, a ujedno su i praktične za održavanje. Pored navedenih prednosti, kvarcne radne ploče su otporne i dugovečne. Pored toga trebalo bi obratiti pažnju i na zidne i podne pločice. Predlog je koristiti 3D pločice, zahvaljujući kojima se postiže bolji vizuelni efekat, a i značajno su lakše zaodržavanje. Upotreba stakla u kuhinji, koji bi zamenio pločice, izuzetno je prisutna. 


Rasveta u kuhinji

Da bi vaša kuhinja odisala otmenošću poželjno je uraditi dobru rasvetu. Dobro osvetljenje u kuhinji je tokom kuvanja pola posla. Upotreba malih, ili kako često nazivaju skrivenih led sijalica postala je ustaljena praksa. U poslednjim godinama upotreba je i dugih kuhinjskih lustera. Odlično je postviti dugi luster tačno iznad mermernog trpezarijskog stola. Vrsta materijala od koje je sačinjen luster može biti raznolika. Uz mermerni trpezarijski sto odlično bi se uklapali beli kristali ili sveden luster sa običnom staklenom kuglom. 


Upotreba stazica i zavesa

Luksuzno opremljene kuhinje propagiraju minimiziranje upotrebe zavesa, tkanina, krpa, krpara ili stazica. Zagovara se stil jednostavnosti, keramika, mermer, staklo ili kvarc. Odnosno, propagiraju se ravne, glatke površine sa jednostavnim linijama, visokim sjajem, koje su stabilne, a koje odišu stilom, konforom i praktičnošću. Upotreba sitnica, detalja svedena je na minimun. Začinsko bilje jedno je od bitnih elemenata savremenata opremljenoj kuhinji. Na taj način keramičke saksije raznog začinskog i aromagtičnog bilja mogu vaš prostor oplemeniti. 






Srodni tekstovi:


Šta učiniti ako ste izgubili posao i kako pronaći novi

 Gubitak posla je izuzetno stresna životna situacija koja izaziva niz nelagodnih osećaja i nega...

Detaljnije

Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Predstavljeni Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite 5G/Mi 11 Lite i Mi 11i uz Mi Smart Band 6 i Mi Smart Projector...

Detaljnije

Iznajmljivanje vozila sa vozacem

Sve više je aktuelna usluga koju nude agenicje za iznajmiljivanje vozila- iznajmiljivanje voz...

Detaljnije

GDE SE SVE PRIMENJUJU ZAŠTITNE NAOČARE? I ZAŠTO SU TOLIKO VAŽNE? OBLASTI PRIMENE, SVRHA I FUNKCIJA

Primena zaštitnih naočara u različitim sferama života je potekla iz potrebe da se zašt...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS