Kako upotrebiti euro palete u enterijeru?


Dom Dom

Euro palete… Na šta prvo pomislite?

Krute, obično od drveta napravljen, metalno postoje, za skladištenje tereta, plastika… Koja vam je prva asocijacija na euro palete?

Na tržištu se mogu naću u različitim veličinama i različite nosivosti. Izdržljive su, ekološki prihvatljive, napravljene su uglavnom od drveća kao što je bor, smrča, topola, breza i dr.

Ako želite euro palete da upotrebite u svom enterijeru, onda vam savetujemo da izaberete isključivo one koje nemaju nikakvu pukotinu, koje nemaju čvorove i koj su bez delova koji padaju. Trebalo bi da budu napravljene od grubog drveta, a ako nisu onda ih prvo testirajte na prljavštinu i prašinu.

A kako ćete to uraditi?

Naime, uzmite sapun i vodu i operite ih, a zatim ih stavite da se osuše na svežem vazduhu. Ukoliko imaju nekih nepravilnosti kao što je hrapava površina potrudite se da tu površinu učinite što glatkijom.

Šta sve može da se napravi od euro paleta u domu?

Ako ste došli na ideju da od euro paleta napravite nešto kreativno, a ujedno i funkcionalno za svoj dom, evo šta možete da napravite.

Euro palete mogu da posluže kao:

  • Kreveti i sofe;

  • Stolice i stočići;

  • Police i noćni stolovi;

  • Korpe za odeću i police za cipele;

  • Dečiji nameštaj i razni drugi dekorativni predmeti.

Kada ste se odlučili za određeni nameštaj i kada zavrnete rukave, pripremite sledeći alat. Da biste posao obavili kako treba potrebni si vam bušilica, podloške, četke, abrazivna mašina, olovka, rukavice, lepak, boja i ekseri.

U većini slučajeve palete se mogu koristiti bez neke prepravke, a ako hoćete baš da budete kreativni, onda paletu demontirajte i od jedne euro palete napravite dva različita komada nameštaja. Naravno, ako želite i dodatno da dizajnirate, bojite i dodajte razičite motive pribavite i tkaninu, staklo, ručke, kožu, sve što mislite da bi moglo da vam posluži.euro palete

Stolovi za ručak, stalak za cipele, komoda za televizor…

Danas su veoma popularni drugačiji stolovi. Unikatan dizajn je veoma interesantan, a uglavnom se ljudi odlučuju za stolove napravljene od paleta. Ovaj nameštaj se lako pravi, a veoma je zastupljen kod takzvanih majstora iz naroda. Pisaći ili kompjuterski sto se lako napravi od samo tri-četiri palete, a ove palete imaju dvostruku upotrebu. Neke od njih mogu da vam posluže i kao police za knjige, a drvenu konstrukciju možete pokriti lakom ili prefabrati u omiljenu boju.

Euro palete u kuhinji mogu da posluže za proizvodnju trpezarijskog stola. Potrebno je pet do sedam paleta kako bi se napravio sto za celu porodicu, a ako hoćete samo manji stočić za decu, onda će vam biti potrebne dve-tri palete.

Od jedne palete može da se napravi stalak za cipele, pa ako ne znate gde više da čuvate obuću, evo rešenja. Ako vam je potreban manji stalak za televizor dovoljna vam je jedna ili dve euro palete, a ako je televizor veći onda će vam biti potrebno i preko pet paleta. Budite kreativni, maštoviti i vredni i sigurni smo da će u vašem domu mesto pronaći i novi originani komadi nameštaja.


Srodni tekstovi:


4 saveta koji će vam pomoći da položite vožnju iz prve

Nijedan vozač koji to tek postane nije u potpunosti siguran u svoja znanja i sposobnosti kada dođe v...

Detaljnije

Kako izabrati kvalitetan nameštaj

Kako se nameštaj ne bira svakog dana, potrebno je izabrati komade koji će služiti u godinama ...

Detaljnije

Razvoj bebe po mesecima - deseti mesec

Do desetog meseca beba je prevalila ogroman razvojni put. Sada joj je mnogo lakše da upamti l...

Detaljnije

Zašto su rolo zavese najpopularnije u poslovnim prostorijama

Kada danas pogledate oko sebe, dok idete, recimo na posao, primetićete koliko se novih poslovnih zgr...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS