Kako da vaš restoran dobije Mišelin zvezdicu?


Hrana i piće Hrana i piće


Dobijanje Mišelin zvezdice je najveće priznanje koje možete da dobijete za vaš restoran. Svaki kuvar teži da u svom životu dobije bar jednu Mišelin zvezdicu. Evo kako vi možete da dobijete vašu.

Prvi korak

Prvo što treba da uradite kada otvorite vaš restoran jeste da vodite računa koga u njega zapošljavate. To treba da budu profesionalci, koji su prijatni i koji dobro obavljaju svoj posao. Treba da se potrudite da vaš restoran lepo izgleda i da su stolovi uvek uredni i čisti kao i ceo restoran. Ovo sve neće ući u ocenjivanje i u odlučivanje da li ćete dobiti Mišelin zvezdicu, ali će to svakako inspektor primetiti. Kuhinja je najbitniji deo pripreme hrane tako da i tu trebaju da budu vešti ljudi koji će vam pomoći da dostignete kvalitet kuhinje do Mišelin zvezdice. 

Priprema hrane

Hrana je naravno najbitniji deo. Hrana koju pripremate treba da bude napravljena od kvalitetnih sastojaka, treba da bude dobro napravljena. Potrebno je da svaka hrana sa menija ima određenu kombinaciju začina koja pospešuje ukus pripremljenog jela. Potrebno je da pored svega ovoga imate i dozu kreativnost i da servirate hranu na vaš jedinstven način. Takođe je bitno da cene budu realne i pristupačne. Inspektor će nakon ocenjivanja izgleda hrane nju i probati i dati određenu ocenu i za ukus. Kada je sve stavke pregledao ocene se pregledaju i odlučuje se da li je restoran vredan ovakvog prestižnog priznanja kao što je dobijanje Mišelin zvezdice

Značenje svake Mišelin zvezdice

Jedan restoran može da dobije najviše tri Mišelin zvezdice. Kada restoran dobije jednu mišelin zvezdicu znači da je restoran preporučljiv za odlazak na prijatan obrok gde su jela pripremljena kvalitetno. Ako restoran ima dve Mišelin zvezdice to znači da imaju vrhunsku kuhinju sa pažljivo osmišljenim jelima i treba krenuti na put samo da biste jelu u takvom restoranu. Ako restoran ima tri Mišelin zvezdice to znači da je ovaj restoran vredan vašeg dalekog putovanja, ovo je najveća privilegija i ovo znači da ovaj restoran ima sve što jedan restoran treba da ima. Ovde se smišljaju unikatni recepti i postavlja se hrana sa neverovatnim trudom. Za restorane sa Mišelin zvezdicom je uglavnom vrlo teško rezervisati sto čak mesecima unapred tako da ako želite da se hranite vrhunskom hranom za šest meseci pozovite željeni restoran odmah. 

Tokom jedne godine se prijavi hiljade i hiljade restorana koji misle da su vredni Mišelin zvezdice, ali retki su oni koji je zapravo dobiju. Manje od sto restorana godišnje ima privilegiju da kaže da su dobili jednu Mišelin zvezdicu. Ako je inspektor oduševljen uslugom nekog restorana moguće je da taj restoran dobije više od jedne zvezdice. Ako se restoran koji već ima zvezdicu prijavi da dobije još jednu moguće je da izgubi i onu prvu koju je imao ako je kuhinja lošija od onoga zbog čega je restoran dobio zvezdicu. Ako izgubite Mišelin zvezdicu do može dovesti do velikog gubitka gostiju, čak i do 50 posto. Mnogi šefovi kuhinje koji imaju Mišelin zvezdicu kažu da je mnogo teže zadržati tu zvezdicu nego dobiti je. 


Srodni tekstovi:


Kako funkcioniše NLP?

Da li ste se ikada pitali kako NLP zaista funkcioniše? I da li uopšte funkcioni&scaron...

Detaljnije

Zdrava hrana, pre svega!

Da bi se pravilno održavala zdrava ispravnost hrane, neophodno je redovno čišćenje i održavan...

Detaljnije

Šta će se od aksesoara nositi ovog leta po prognozama modnih stručnjaka?

Kada je moda u pitanju, pored garderobe i obuće, još jedan bitan detalj na koji žene obraćaju...

Detaljnije

Koji su simptomi Parkinsonove bolesti koji se prvi uoče?

Parkinsonova bolest je neurološko oboljenje čije simptome je prvi put otkrio i opisao Džejms ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS