Kako da odaberete savršen krevetac za bebu?


Porodica Dom

Definitivno nešto o čemu roditelji prvo razmišljaju kada očekuju prinovu jeste opremanje spavaće sobe u koju će, između ostalog, postaviti krevetac za novog člana porodice. Oduka nije nimalo laka s obzirom da treba da izaberu onaj koji će bebi pružiti udobnost ali i sigurnost prilikom spavanja.

Važno je prilikom kupovine posebnu pažnju obratiti na kvalitet kako bi vaša beba mogla da spava bar do navršene dve godine života. Ipak, neki roditelji se još ranije odluče da premeste dete u svoju spavaću - dečiju sobu kako bi se polako osamostaljivalo. Na vama je da razmislite koji vremenski period će vaša beba spavati u krevecu zajedno u sobi sa vama.

Što se tiče same ponude kreveca na tržištu, ona je sve veća i raznovrsnija, pa tako budući roditelji često budu zbunjeni prilikom kupovine ove vrste bebi opreme. U nastavku teksta dajemo vam par smernica kako da odaberete krevetac za bebe koji će ispuniti sva vaša očekivanja.


Klasičan krevetac za bebe može biti izbor ukoliko vam ne treba dodatna oprema

Neki roditelji prosto teže jednostavnosti i minimalizmu kada se radi o kupovini bebi opreme. To znači da oni pošto-poto ne hrle ka bespotrebnoj kupovini onih stvari koje će vrlo kratko koristiti. Standardan krevetac koji je danas najčešće napravljen od nekog drvenog materijala poput iverice ili kombinacija medijapana i bukve je baš onaj u kojima su spavali naši roditelji, pa se neretko dešava da beba nasledi krevetac od nekog svog roditelja. Naravno, u tom slučaju važno je da krevetac bude dobro očuvan i funkcionalan.

Od ove vrste kreveca možete očekivati osnovne funkcionalnosti poput mogućnosti pomeranja ogradice u nekoliko položaja, prilagođeno rastu deteta, kao i mogućnost podizanja dušeka u dva do tri nivoa. Ukoliko ste ljubitelj tradicionalnih stvari, klasičan drveni krevetac za bebe može biti idealan izbor.


Krevetac koji ima dodatne elemente je nešto za šta se sve više roditelja odlučuje

Reč je o krevecima koji imaju nekoliko dodatnih funkcija, pa ga tako možete transformisati u kolevku ili kasnije u dečiji krevetić. Nazivaju se krevetac 3 u 1 ili krevetac 5 u 1. Takvi kreveci u svom sastavu najčešće imaju podlogu za presvlačenje kao i dodatne fioke koje vam mogu koristiti kako za odlaganje dečije posteljine, tako i za odlaganje dečijih stvarčica, igračaka i sl. Kod nekih modela kasnije od ogradica možete dobiti radni sto što znači da se radi o vrlo modernom i multi – funkcionalnom krevecu. S obzirom da su veoma praktični, danas postaju sve popularniji prilikom kupovine i opremanja sobe za bebu.


Prenosivi kreveci su idealni za sve one koji vole da putuju

Postoje roditelji koji još od najranijeg uzrasta bebe putuju sa njom, pa shodno tome u svom asortimanu bebi opreme između ostalog imaju i prenosivi krevetac. Prenosivi krevetac se veoma lako sklapa i rasklapa, i može stati u gepek svakog auta. Zbog toga je savršen kada želite da neko vreme sa svojom bebom provedete van kuće. Reč je o fleksibilnom modelu kreveca koji su napravljeni od PVC materijala. Ovakav krevetac možete koristiti čak do navršene treće godine vašeg deteta. Ako ste po prirodi avanturistički tip roditelja, savetujemo vas da već na samom startu nabavite prenosivi krevetac.


Srodni tekstovi:


Osnove koje svaki preduzetnik početnik treba da zna

Otvorite novi poslovni račun, izdvojite budžet za porez, organizovano vodite evidenciju i ostavite t...

Detaljnije

Šta je kolnoskopija i kako se izvodi

Uzroci smrti u našoj zemlji i regionu danas su u najvećoj meri predstavljeni kroz dva uzroka....

Detaljnije

Kako da vađenje umnjaka bude što manje neprijatno i gotovo bezbolno

Problemi sa zubima mogu da počnu i pre nego što izrastu, kako kod mališana, tako i kod...

Detaljnije

Gubitak voljene osobe u stanoj zemlji

Gubitak voljene osobe je uvek teško i emocionalno iskustvo, ali kada se dogodi u stranoj zeml...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS