Kad sobna vrata postanu kvalitetan ukras vašeg doma


Dom Dom

sobna vrata od medijapana


Prilikom adaptacije stana ili kuće, najviše se obraća pažnja na funkcionalnost, uz moguću uštedu i smanjenje troškova opremanja. Na taj način, prozori, sobna vrata, podovi, osvetljenje, grejanje, izolacija itd. jesu velike stavke za koje je potrebno izdvojiti poveću svotu novca, a da pritom dobijete i kvalitet, ali i lep izgled vašeg enterijera. Osim praktičnosti, uređenje životnog prostora predstavlja stil svakog pojedinca i njegov način da se iskaže kroz različite komade nameštaja, umetničkih dela, dekorativnih predmeta, tepiha, pa čak i sobnih vrata. 

Da su sobna vrata odavno postala deo enterijera, može se videti kroz širok izbor modela, koje možete birati prilikom kupovine. Različitih boja, oblika, kvaliteta, dezena, materijala i dizajna, sobna vrata su postala sinonim za lepotu prostora u kome živite.  


Kako sobna vrata od medijapana utiču na enterijer?


Vaš dom predstavlja lični pečat vas i vaših ukućana, pa je veoma važno kako se određene stvari u njemu uklapaju. To se odnosi i na izbor prozora, sobnih vrata, ali i ulaznih vrata, koje je takođe neophodno uklopiti u enterijer. Iz tog razloga, mnogi vode računa da se boja sobnih vrata i prozora poklapa, pa se najčešće biraju u beloj ili braon boji, koje se najbolje uklapaju sa ostatkom prostora i nameštaja. Ovakav izbor boja je siguran, kada je u pitanju uređenje životnog prostora. Ipak, postoje i oni smeliji, koji vole da se igraju kontrastom radi boljeg i efektnijeg izražavanja svoje jedinstvenosti. 

Osim boje, na enterijer utiče i dizajn, ali i kvalitet, pa su usled toga najčešći izbor sobna vrata od medijapana. Ovaj tip sobnih vrata odlikuje savršena završna obrada, jako lepo izgledaju i u zavisnosti od izabranog modela mogu dati notu modernosti ili luksuza važem domu. Izrađuju se od medijapana određene debljine, dok su štok i konstrukcija krila od drveta. Da bi vrata dobila na čvrstoći, njihova unutrašnjost se puni specijalnim kartonom, ivericom ili drugim materijalom. U zavisnosti od njihove namene i želje kupca, sobna vrata mogu biti jednokrilna, dvokrilna, sa staklima, klizna, u vidu harmonike itd. 

Sobna vrata od medijapana nude širok izbor različitih modela fine obrade, različitih boja, koje ostavljaju jako lep utisak na celokupni prostor.

Namenjena su kako za stambene jedinice, tako i poslovne prostore, male i velike prostorije, jer je njihova zajednička odlika dobra termička i zvučna izolacija, kao i adekvatna privatnost. 


Kako održavati sobna vrata i prozore?


Prozori i vrata se takođe moraju čistiti i održavati, kao i svaki komad nameštaja u stanu. U zavisnosti od materijala, aluminijumska i pvc vrata i prozori su veoma praktični i laki za održavanje. Za čišćenje vam je potrebna samo pamučna krpa i sredstvo za stakla ili blaži deterdženti. Sredstva kao što su izbeljivači i razređivači trebalo bi izbegavati, jer mogu oštetiti stolariju. 

Drveni prozori i vrata ili stolarija od medijapana je nešto komplikovanija za održavanje. Čišćenje ovakvih površina svodi se na korišćenje mekane krpe i jako blagih sredstava za čišćenje u vidu sapunice, kako biste uklonili prašinu i nečistoće. Nakon toga, suvom krpom osušite drvene površine, a potom ih ispolirajte voskom za visoki sjaj, kao i sredstvima koje vraćaju boju vašoj stolariji.  


Srodni tekstovi:


3 stvari koje će učiniti da vaše kupatilo izgleda luksuzno

Nije uvek stvar da se potroše ogromne pare da bi nešto izgledalo lepo. Stvar je u ukus...

Detaljnije

Tuš kabine i minimalistički stil

Tuš kabine su sve češći izbor za kupatila iz više razloga. Zauzimaju manje pros...

Detaljnije

Vlažne maramice i nega dok odvikavate bebu od pelena

Važna prekretnica u životu beba, ali i roditelja je odvikavanje od pelena, najvažnije je da u ovoj f...

Detaljnije

Razvoj bebe po mesecima - deseti mesec

Do desetog meseca beba je prevalila ogroman razvojni put. Sada joj je mnogo lakše da upamti l...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS