Evo zbog čega bi Alanja mogla da bude vaš izbor za letovanje 2021. godine


Turizam

Samim tim što je tokom proteklih sezone Turska bila prilično otvorena za naše turiste, to su mnogi od njih birali različite destinacije u ovoj zemlji. Prosto, u određenim momentima srpski turisti, koji su birali letovanje u Turskoj nisu morali čak ni da rade test, odnosno da prilažu dokaz o tome da nisu zaraženi korona virusom. 

Međutim, iako je prethodna sezona bila takva kakva jeste, činjenica je da naši turisti inače rado letuju u Turskoj. 

U Antalijskoj regiji, se osim Antalije, koja je glavni grad celokupnog vilajeta, takođe nalazi i letovalište idealno za letovanje Alanja

Cene u Alanji su u velikoj meri povoljnije nego u Antaliji, tako da se mnogi turisti koji imaju skromniji budžet na raspolaganju upravo za ovo letovalište i odlučuju. 

Kako stići do Alanje?

Poznato je da u Antaliji postoji aerodrom i da gotovo svaka turistička agencija nastoji da u toku sezone organizuje i čarter letove za svoje klijente od Beograda do Antalije. 

Ređe su agencije, koje u ponudi imaju autobuski prevoz do letovališta Alanja, prosto zato što putovanje u tom slučaju traje oko 35 sati. 

Kada je u pitanju dolazak do Alanje, trebalo bi napomenuti da je ovo letovalište od Antalije udaljeno oko 2,5 sata vožnje. Većina turističkih agencija u sklopu cene aranžmana navode i transfer od aerodroma u Antaliji do izabranog hotela u Alanji. 

Ukoliko se odlučite za sopstveni prevoz, samo imajte na umu da putovanje traje jako dugo, prema procenama oko 35 sati, te bi trebalo da se dobro organizujete. 

Letovanje u Alanji 

Većina hotela u ovom letovalištu se nalazi baš na obali mora, tako da je turistima znatno olakšan odlazak do plaže. 

A ono po čemu je ovo letovalište specifično svakako je izuzetno bogat noćni život, mada ima delova Alanje, koji su idealni i za miran porodični odmor. Zato je vrlo važno da sa puno pažnje odaberete odgovarajući hotel.

Kao i u većini turskih letovališta, tako i ovde skoro svaka turistička agencija u ponudi ima uglavnom hotele više kategorizacije, a u njima je dostupna ili usluga na bazi polupansiona ili All inclusive, odnosno Ultra all inclusive. 

Najveći broj hotela se nalazi između Bulevara i Kleopatrine plaže, a oni koji se nalaze na istočnoj strani tog dela su svakako bliži centru. 

Naravno da se u centru i u njegovoj neposrednoj okolini nalazi najveći broj restorana, prodavnica i kafića, ali i drugih objekata koji su bitni svakom turisti. Međutim, ako ste željni odmora, svakako bi trebalo da odaberete hotel koji baš i nije tako blizu centra, prosto zato što u jeku sezone i te kako zna da bude gužva. 

Plaže u Alanji

Svakako da je najpoznatija Kleopatrina plaža, u čijoj blizini se nalazi i veliki broj hotela, odnosno centar grada. 

Druga po značaju je i takozvana Kejkubat plaža, u čijoj blizini se takođe nalazi i veliki broj hotela različite kategorizacije. 

Treba imati na umu i to da je primećena velika vlažnost vazduha tokom letnjih meseci, a najčešće u julu u avgustu, kada su u Alanji temperature i više od 35 stepeni. Mnogi koji su birali upravo ovo tursko letovalište za odmor su saglasni da je ipak septembar idealno vreme za odlazak. 

Kleopatrina plaža je prekrivena finim sitnim peskom, dok se na već pomenutoj Kejkubat plaži može videti i kamenje u vodi, a prekrivena je nešto krupnijim peskom. 

Mališani će biti oduševljeni činjenicom da se u Alanji nalazi i vodeni park, koji se smatra jednim od najvećih u celoj zemlji. 

U južnom delu letovališta se nalazi i veliki broj plaža, od kojih su mnoge ponosni nosioci odličja na nivou Evropske unije, takozvane Plave zastavice. 

Još malo o Alanji 

Oko 120 km deli Alanju od obližnje Antalije, a u samom letovalištu koje je osnovano 1872. godine živi prema procenama nešto više od 92.000 ljudi. Broj stanovnika Alanje i okolnih naseljenih mesta je oko 250.000, a prema podacima popisa iz 2010 godine. 

Letovalište nadvisuje planinski venac Taurus, a uživaćete na obalama Sredozemnog mora, u osobenostima sredozemne klime. 


Srodni tekstovi:


MODERNI TEPISI ZA DNEVNU SOBU

Iako je bilo momenata kada smo mislili da će se tepisi potpuno povući iz enterijera, do toga nije do...

Detaljnije

Osvajanje tržišta: Tajne uspešnog cvećarskog biznisa u urbanom pejzažu

Cvećarski biznis je kao raskošni buket: slojevit, kompleksan, sa varijacijama boja i tekstura...

Detaljnije

5 razloga koji dokazuju da su stambeni kontejneri uvek dobro rešenje

Od kada su se pojavili kao rešenje za stvaranje dodatnog prostora, montažni kontejneri su dož...

Detaljnije

Gde kupiti zastavu republike Srbije?

Često smo svedoci, naročito poslednjih nekoliko godina da se zastave naše zemlje ističu svugd...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS