Da li je moguće trajno izlečiti kandidu?


Zdravlje

Možda zvuči čudno, ali gljivica poznata kao kandida je sastavni deo ljudkog organizma. Čak ima i ulogu u njemu, a ona se ogleda u tome da pomaže varenju hrane, odnosno da budu apsorbovani nutritijenti. Uz to, ima značajnu ulogu u detekciji i borbi protiv slobodnih radikala, čime u velikoj meri štiti organizam.

Trebalo bi da znate da se u relativno maloj količini ta gljivica nalazi u organizmu svakog čoveka, tako da ne izaziva nikakve probleme. Naprotiv, ima svoju funkciju u ljudskom organizmu i ona je vrlo značajna.



Kada nastaje kandidijaza?


Glivično oboljenje koje, u principu nije previše opasno po zdravlje, ali i te kako utiče na svakodnevne navike jeste i takozvana kandidijaza.

Onog momenta kada se gljivica Candida albicans razmnoži u količini, koja prelazi definsianu granicu, možemo govoriti o ovom oboljenju.


Gde se najčešće kandidijaza javlja?


U principu, u pitanju je gljivica koja se nalazi u unutrašnjosti digestivnog trakta i upravo tu i obavlja funkciju koja joj je dodeljena.

Međutim, kada se iz nekog razloga poremete odbrambene snage organizma, odnosno kada dođe najpre do poremećaja rada organa za varenje, može doći i do bujanja kandide u organizmu. A nakon što količina te gljivice pređe vrednost koja je jasno definisana, onda dolazi do takozvane kandidjaze.

Reč je o oboljenju koje se može razviti kako u okviru digestivnog trakta, tako isto i u nosu, usnoj šupljini i sinusima, ali i u ušima, kao i na vaginalnom otvoru. Uz to, postoji i mogućnost da se kandidijaza javi u mokraćnim kanalima, pa čak i na koži.

Ono po čemu je ova gljivica sepcifična jeste što se može javiti i u unutrašnjosti organizma i na koži, na primer istovremeno.

Isto tako treba napomenuti i da se ovo gljivično oboljenje može javiti na više mesta u isto vreme.


Postoji li mogućnost zauvek izlečiti kandidjazu?


Dobro je poznato da je reč o gljivičnom oboljenju koje je izuzetno uporno, te se neretko događa i da se ponovo pojavi na istom ili sasvim drugom mestu. Obično se to naknadno javljanje dovodi u vezi sa neadekvatnim lečenjem, odnosno sa prekidom terapije čim su nestali simptomi.

Baš zato i nije dobro prekinuti sa terapijom u tom trenutku.

Naime, mnogi koji su sa uspehom izlečili kandidijazu i kod kojih se u dužem narednom periodu nije ponovo pojavila su upravo oni, koji su ispoštovali preporuku lekara u potpunosti i sproveli lečenje do kraja.

Bez obzira da li dobijete samo terapiju odgovarajućim hemijskim sredstvima ili vas lekar uputi i u korišćenje određenih, donekle alternativnih sredstava, neizostavno morate njegovu preporuku da čujete i ispoštujete u potpunosti, a ukoliko zasita želite da se trajno rešite te gljivične infekcije.

Terapija u većini slučajeva podrazumeva korišćene određenih medikamenata, a što isključivo zavisi od toga na kom mestu se pojavila kandidijaza.

Poštovanje smernica koje navedi nadležni lekar je izuzetno značajno za uspešno lečenje tog gljivičnog oboljenja. Zato i jeste preporučljivo da svaki pacijent prilikom pojave simptoma, odmah kontaktira izabranog lekara, a kako bi od njega dobio sve potrebne informacije i o samom lečenju, to jest o trajanju, ali i o medikamentiuma, kao i drugim sredstvima, koja bi trebalo da koristi.

U većini slučajeva je najbolji tretman za lečenje kandidijaze kombinacija medikamenata, koje propisuje lekar i određenih lekova iz prirode, a koji se mahom preporučuju za jačanje imuniteta.







Srodni tekstovi:


Inovacije u grejanju uz pomoć norveških radijatora

Jedan od prvih stvari po kojoj su poznati norveški radijatori je njihova efikasnost i sposobn...

Detaljnije

Engleska - zanimljivosti za sve koji planiraju da je posete

Svaka zemlja je posebna na svoj način. Čak i one zemlje koje vas ne privlače mogu da budu vrlo inter...

Detaljnije

Zdrava hrana, pre svega!

Da bi se pravilno održavala zdrava ispravnost hrane, neophodno je redovno čišćenje i održavan...

Detaljnije

Kako se leči erektilna disfunkcija?

Erektilna disfunkcija je poremećaj seksualne funkcije: postizanja erekcije, održavanja erekcije, pre...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS