Avio karte za Tivat - biser Jadrana


Turizam

Tivat svake godine beleži veliki broj gostiju iz različitih delova sveta. Poznato je da se tokom sezone letovanja održavaju brojna dešavanja poput koncerta, performansa, turnira i regatta. Ukoliko razmišljate da putujete ovde, pročitajte nekoliko korisnih saveta u nastavku.


Kako je Tivat dobio ime?

Tivat se nalazi u podnožju planine Vrmac, koja ga razdvaja od grada Kotora. O poreklu same reči Tivat postoje podeljena mišljenja. Prema jednima grad je dobio naziv po imenu ilirske kraljice Teute ili po keltskoj reči “touto” što označava naziv za grad. On je smešten u Bokokotorskom zalivu gde se prepliće više kultura kroz vekove: rimsko-vizantijska, mletačka, austrijska i srpska.
Krajem 19. veka izgrađena je vojno pomorska luka Arsenal zahvaljujući kojoj grad počinje vrlo brzo da se razvija. Tokom čitavog jednog veka u njemu su zanat učili bravari i brodograditelji.


Najlepše plaže u Tivtu

Postoji u Tivatskom zalivu mnoštvo prelepih plaža ali mi ćemo nabrojati nekoliko koje obavezno treba posetiti ukoliko planirate letovanje u Crnoj Gori.
Almara Beach Club je plažni klub kod Oblatna i ovde ćete zaista uživati u luksuznom odmaralištu. Na plažu se može doći kopnom ali postoji i manja luka za jahte i brodove.
Kalardovo plaža je u blizini aerodroma Tivat i Ostrva cvijeća. Zbog dobrog prilaza ova plaža je idealna za porodice sa malom decom. Do nje se dolazi vrlo lako kolima, a postoji i linijski taksi koji će vas dovesti. Važno je istaći da na plaži postoji i služba za spasavanje, za bezbednost vas i vaše dece.
Plaža Opatovom je šljunkovito-peskovita plaža i ona je idealna za osobe koje vole mirnija mesta bez puno turista. Zbog manje udaljenosti od većih turističkih gradova na ovoj plaži nikada nije gužva.


Gde odsesti u Tivtu?

Vrlo bitno je reći da je tivatski aerodrom svega tri kilometara udaljen od grada, a linijski taksi je povoljan. U samom Tivtu ima nekoliko hotela pored obale, a lako se može preko kataloga Turističke organizacije pronaći privatni smeštaj. Najpopularniji restorani sa mediteranskom kuhinjom su Prova, One i konoba Bacchus, ali u nekim restoranima spremaju se i tradicionalna jela sa severa zemlje. 


Šta posetiti u Tivtu?

Tivat je poznat po Pine - gradsko šetalište koje se nalazi uz more sa mnogobrojnim barovima gde možete da se rashladite uz piće.

Lokalni gradski park se nalazi na zemljištu površine od četiri hektara plemićkih porodica iz Kotora i u njemu se nalazi botanička baštu gde možete naći drvo jele, kedra i bora, kao i mnoge druge egzotične biljke.

Selo Gornja Lastva je isto poznato po svojim kamenim kućama i crkvom koja je posvećena Rođenju Bogorodice.


Kakav je noćni život?

Pored barova i restorana sa lokalnim specijalitetima, svake večeri se organizuju i svirke, nakon čega se zabava nastavlja u noćnim klubovima i do jutarnjih sati.


Avio karte za Tivat - Putovanje do Tivta

Ukoliko putujete za Tivat ovog leta i brine vas koliko će vas izaći avio karte za Tivat ne brinite. Jedna od najboljih strategija je da pogledate cene za čitav mesec i na osnovu toga odredite koje su vam najjeftinije avio karte za Tivat. Bitno je da se spremite na vreme za letovanje vaših snova. Mada, često se mogu pronaći last minute ponude za avio karte za Tivat koja je značajno snižena.


Ukoliko se još uvek niste odlučili u vezi destinacije na kojoj ćete odmor provesti ovoga leta, možda će vas ovaj tekst inspirisati. 






Srodni tekstovi:


XIAOMI PREDSTAVIO NAJNOVIJE 11T I 11T PRO MODELE DOMAĆOJ PUBLICI

Inovativni Xiaomi modeli 11T i 11T Pro predstavljeni domaćem tržištu u svečanoj atmosferi beogradsko...

Detaljnije

Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon

Mi MIX FOLD predstavlja novu prekretnicu u industriji pametnih telefonaBeograd, 30.3.2021.  &nd...

Detaljnije

Saveti za izbor slavina za sudoperu

Ranije to nije bio slučaj, prosto zato što su na tržištu bile vrlo malobrojne slavine ...

Detaljnije

Sublimaciona štampa – boje koje ostavljaju bez teksta

Marketing je bitan deo poslovnih procesa najvećeg broja preduzeća – bez obzira na delatnost, v...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS