Želite da koristite bežične bubice? Evo na šta treba da obratite pažnju


Tech

Ukoliko ste se već odlučili da koristite bežične bubice, neophodno je i da saznate nešto o njima. U zavisnosti od toga u koje svrhe želite da je koristite, trebalo bi da se raspitate koja bi vam bubica najviše odgovarala. Takodje treba obratiti pažnju i gde bubicu kupujete. Naravno, preporuka je da se kupuje u radnjama koje su specijalizovane za takvu vrstu uredjaja. Ukoliko niste u mogućnosti da kupite bežičnu bubicu, dobra stvar je što možete i da je iznajmite na određeni period kada vam je ona neophodna. Kada je iznajmljivanje bubice u pitanju, treba se dobro raspitati o osobi koja prodaje ili izdaje takve uređaje. Ako ste našli pravu osobu za to, kod nje se možete raspitati i o funkcionalnosti bežične bubice. Ono što je preporuka, jeste da i vi sami čitajući uputstvo otkrijete na koji način ona funkcioniše.

Iako ovaj uredjaj izgleda veoma jednostavan i lak za korišćenje, evo na sta treba obratiti pažnju pre korišćenja bežične bubice:


Proveriti da li je bubica nova ili polovna


Dobro nam je poznato kada kupimo nešto novo, naravno nema nikakvih oštećenja. Tako da nam je to jasno i kada je bežična bubica u pitanju. Međutim, bežična bubica je veoma mala i ukoliko ima oštećenja, njih nije lako uočiti baš na prvi pogled. Svaka nova bubica na sebi treba da sadrži i serijski broj. Na polovnoj bubici serijski broj nije odmah uočljiv, jer na  bubici koja je više puta korišćena taj serijski broj izlizan. Jasan znak jesu i vratanca koja služe za vađenje i stavljanje baterije. Uglavnom posle svakog korišćenja bežične bubice, baterija treba da se promeni. Ukoliko se bubica koristila više puta, može da se desi da vratanca budu ogrebana ili iskrivljena. Ono što takođe treba napomenuti kada proveravate da li je bubica nova ili polovna, jeste i antena koja se nalazi na vrhu bežične bubice. Ona služi za vadjenje bubice pincetom. Ako bubica koju ste izabrali za vas, na pipku ima ogrebotine od stiskanja pincetom, možete biti sigurni da se radi o bežičnoj bubici koja je polovna.


Očistite bežičnu bubicu pre korišćenja


Sigurno ne želite da vam se desi da vasa bežična bubica prestane sa radom onda kada vam je najpotrebnija? To se vrlo često dešava zbog neredovnog čišćenja bubice. Bežičnu bubicu treba čistiti ne samo zbog lične higijene, već i kako bi ste izbegli kvar. Neredovno čišćenje, prljavština i znoj mogu izazvati ozbiljne kvarove. Održavanje bežične bubice je veoma važno kako za korisnika, tako i za samu bubicu. Bubicu je najjednostavnije očistiti alkoholom, ali postoje i razni sprejevi koji su namenjeni baš za to.


Testirajte bubicu pre korišćenja


U zavisnosti od toga u koje svrhe želite da koristite bubicu, najbolje bi bilo da iscenirate i simulirate tu situaciju. Ukoliko vam je bežična bubica potrebna za ispit, veče pre možete da simulirate kako bi to stvarno trebalo da izgleda. Veoma je važno i izabrati osobu koja će vam diktirati. Najbolje bi bilo da to bude osoba koja je već delimično upućena u taj ispit. Na taj način vaš sagovornik može brže da se snadje u gradivu, i vi ćete za kraće vreme dobiti željeni odgovor.



Još zanimljivih tekstova iz sveta tehnologije čitajte u našoj rubrici Tech.






Srodni tekstovi:


Kako da uz malo ulaganja sasvim promenite izgled starog nameštaja i životnog prostora?

Renoviranja, promene nameštaja, detaljne obrade zidova, kupovina novih detalja... Sve zvuči v...

Detaljnije

4 razloga zbog kojih bi trebalo da svi imamo ugaonu garnituru

Da li ste se ikada zapitali zašto su ugaone garniture oduvek jako popularne? Koji god časopis...

Detaljnije

Modni detalji u uređenju doma: spoj stila i funkcionalnosti

Uređenje doma nije samo pitanje estetike - to je i način kako izražavamo svoj jedinstveni stil, ukus...

Detaljnije

Čega se plaše provalnici?

I provalnici se plaše, da. Verovali ili ne i oni strahuju da će biti uhvaćeni, da će biti otk...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS