Zašto su dečije tapete tako popularne?


Dom Dom


Neke novotarije u dekorisanju doma su samo uzaludno trošenje novca i vremena. Brzo budu prevaziđene zbog svojih loših osobina. Tapete su uvek aktuelne, a sa današnjim kvalitetom tapete za dečiju sobu su potreba, a nikako luksuz u uređenju prostora.

1. Lako se postavljaju

Možda je i najbitnije da dečija soba bude što manje zaprljana tokom dekoracije zidova. Ako ne želite kapanje, prskanje boje, prašinu koja se zavukla u svaki ćošak – jedina alternativa su tapete za dečiju sobu. Samo papirne varijante zahtevaju nanošenje lepka i na zid i na same tapete, dok se kod ostalih lepak nanese na zid pa je ceo proces prostiji. Lepak dozvoljava naknadno pomeranje tapeta pa su sitne korekcije moguće, a greške minimalne.

2. Sastav tapeta za zdravije okruženje

Kombinovanjem materijala u samom sastavu tapeta čini da pored dekorativne imaju i brojne druge prednosti.

Tekstilne dečije tapete mogu da se bolje prilagode sitnim neravninama na zidu, ali i da budu dobar termički izolator, što je jako bitno ako soba vašeg mališana ima spoljne zidove okrenute ka zapadu ili severu.

Sintetičke tapete za dečiju sobu imaju sposobnost da ne zadržavaju prašinu i bakterije na sebi pa se klasifikuju kao one sa odličnim antibakterijskim dejstvom.

3. Tapete za dečiju sobu sa opcijom za lakše čišćenje, ali i deklaracijom o postojanosti boje

Ne brinite se ako su deca mala i sklona šaranju po zidovima. Lakše ćete ukloniti tragove ako postavite tapete za dečiju sobu koje mogu da se čiste vodom ili čak i nekim abrazivnim sredstvima bez bojazni od oštećenja.

Za sunčane prostore postoji i različita klasifikacija o postojanosti boja, pa ako odaberete one koje imaju dobru postojanost, budite sigurni da će dugo vremena sve biti perfektno, a dečije tapete su obično pune boja i šara pa je jako bitno da mogu godinama ostati jednako upečatljive.

4. Ponuda dezena ispunjava želje svakog deteta

I zaista je tako, svi snovi mogu biti ispunjeni. Oni mlađi uživaju u prikazanim motivima iz crtaća, dok starija deca imaju omiljene likove princeza, junaka, sportista pa se čitava soba putem foto tapete pretvara u okean sa Arijel ili stadion sa omiljenim fudbalerima i voljenim klubom.

I za uredjivanje soba tinejdžera tu su smele kombinacije boja i dezena. One se moraju pažljivo postavljati i dezen lepo uklapati sa svakim sledećim lepljenjem za zapanjujući krajnji rezultat, pa se mogu naglasiti samo neki zidovi ili omiljeni deo sobe i time osvežiti prostor za srećnije detinjstvo.

5. Ne manje bitno – moderne verzije tapeta za dečije sobe se lako skidaju pa vas ne očekuje težak posao

Kvalitet lepkova ali i samih tapeta je tako napredovao da se one skidaju ili uz pomoć blagog kvašenja ili čak i bez toga. Znači nema više mukotrpnog procesa skidanja, ljuštenja sa zida i da i tako uradite polovičan posao. Lakše će te skinuti tapete nego što ćete uspeti da samim krečenjem pokrijete prethodnu boju, a o prljanju dečijeg prostora tim postupkom smo već pisali.

Možda ćete na nagovor deteta postaviti dečije tapete, ali kada vidite sve ove i brojne druge prednosti sigurno ćete poželeti da i druge prostorije ovako ukrasite. Samo napred!


Srodni tekstovi:


Krečenje stana po feng šui sistemu

Došlo je vreme za krečenje zidova! Krečenje, samo po sebi, poziva na promenu i na pobolj&scar...

Detaljnije

Demencija najčešći povod za razmatranje domova za stare

Treće doba kako ga neki popularno nazivaju je prirodan sled koji čega sve od nas. Sve češće j...

Detaljnije

Osvežite enterijer uz minimum troškova

 Vaš dom je intiman prostor u kome se može istražiti kreativnost i izgraditi kutak koji ...

Detaljnije

Kako da uz malo ulaganja sasvim promenite izgled starog nameštaja i životnog prostora?

Renoviranja, promene nameštaja, detaljne obrade zidova, kupovina novih detalja... Sve zvuči v...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS