Šta sve treba da znate ako je Kipar vaša destinacija za Novu Godinu?


Turizam


Ponude turističkih agencija vezane za doček Nove Godine su mnogobrojne i obuhvataju razne aranžmane širom Evrope i sveta. Većina slobodnih mesta u tim ponudama uveliko je popunjena i sada je pravo vreme za last minut ponude iz ove kategorije. Jedna od najtraženijih i najpopularnijih destinacija za novogodišnje praznike je Kipar. 

Ova ostrvska država u Sredozemlju pravi je biser koji svako treba da poseti bar jednom u životu. Osim tradicionalnih građevina, muzeja i istorijskih atrakcija, turisti mogu da uživaju u prelepim i čistim plažama, mnogobrojnim lokalnim festivalima, fantastičnoj hrani i piću, ali i muzici koja pokreće na igru. 

Ako ste se odlučili da ovo ostrvo bude vaš domaćin za Novu Godinu onda treba da imate na umu sledećih par stvari. 

Aranžmani koje nude turističke agencije

Jednostavnim ukucavanjem na internetu ,,Kipar Nova Godina“ izlazi vam čitava lista ponuda raznih turističkih agencija za ovu destinaciju. I to je znak njene popularnosti koji je opravdan mnogobrojnim prednostima koje nudi.

Ovaj veoma traženi program podrazumeva putovanje avionom, a broj noćenja može biti uglavnom 3, 5 ili 7. U aranžman je uračunat i transfer od aerodroma do hotela i posle isto u povratku, kao i aerodromske takse. 

U ponudi su razni hotelski smeštaji na nekoliko poznatih turističkih lokacija. Možete birati all inclusive ponude, polupansionske aranžmane ili noćenja sa doručkom. 

Obično je potrebno dodatno doplatiti putno zdravstveno osiguranje i veće prtljage ukoliko ih nosite. 

S obzirom na to detaljno pogledajte ponudu i plan puta iz rubrike ,,Kipar Nova Godina“. 

Šta da očekujete?

U zavisnosti od aranžmana i broja dana koje planirate da provedete na Kipru za Novu Godinu zaivisiće i ono što možete videti, obići i doživeti. U svakom slučaju treba da znate da ova vrsta putovanja u ovo doba godine predstavlja pravi praznik i odmor za sva čula. 

Nova Godina je pravo vreme da ovu ostrvsku državu upoznate ne samo kao popularno letovalište, već i da se upoznate sa njenom bogatom istorijom i čarobnom kulturom. Možete istražiti brojna istorijska mesta, skrivene manastire i jedinstvena sela. 

Bogato istorijsko i kulturno nasleđe ostaviće vas bez daha, a čulo ukusa i mirisa ćete zadovoljiti njihovom sjajnom hranom i nesvakidašnjim specijalitetima. 

Zimske oluje koje su karakteristične za ovaj period godine i ovo područje, uzrokuju da more postane znatno nemirnije što pruža idealne uslove za sve ljubitelje vodenih sportova ili one koji žele da se po prvi put oprobaju u tome. 

U ovom periodu možete posetiti planine Troodos koje čine dom Olimpa i koje su prekrivene ogromnim šumama. 

Osnovne informacije o ostrvu

Gde god da putujete i u koje god doba godine dobro je da budete informisani i pripremljeni za sve ono što vas na tom putovanju čeka. Ono što je važno da znate za Kipar jeste da predstavlja treće najveće ostrvo u Sredozemnom moru i da je njegov glavni grad Nikozija, te da je podeljen na grčki i turski deo. Član je Evropske unije od 2004. godine. 

Ima blizu 800.000 stanovnika i jedno je od najpopularnijih odredišta za letovanje. Ima veliki broj sunčanih dana, a zimska temperatura iznosi oko 16 stepeni Celzijusa. 

Neki čak veruju u legendu koja kaže da je boginja ljubavi Afrodita, upravo rođena iz vrtloga morske pene ovog ostrva koje još nazivaju i ostrvom ljubavi. Možda je to i jedan od razloga što mladi zaljubljeni parovi vole da svoje vreme provode baš tu, a eto i prilike za nezaboravnu prosidbu u novogodišnoj noći koja je puna simbolike.

Poznat je po božanstvenim plažama i čistom vodom, neukroćenoj prirodi koja ga okružuje i prija svakom pogledu, kao i po paleti plavih boja koje očaravaju. 








Srodni tekstovi:


Da li se sećate goblena?

Gobleni, nekada (sedamdesetih godina XX veka) nezaobilazni ukras na zidu u svakom domu, a danas samo...

Detaljnije

Zašto je važno uzimati probiotik?

100 hiljada milijardi mikroorganizama živi u digestivnom traktu čoveka. Zbunićete se ako samo i poku...

Detaljnije

Zaštitna oprema kao element bezbednog rada u svakom preduzeću

Svaki zaposleni ima pravo na bezbedne radne uslove, pozitivnu atmosferu, pomoć i podršku u sv...

Detaljnije

Kako se biraju parfemi za muškarce?

Pred Vama su važni datumi, godišnjice, rodjendani, važna porodična ili poslovna okupljanja i ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS