Rivijera Maja – mesto gde snovi postaju stvarnost


Turizam Turizam


Ako ste u potrazi za idealnom destinacijom gde ćete pronaći beskonačni niz prostranih plaža, luksuznih hotela, darežljive prirode i beskrajnog morskog plavetnila – ne tražite dalje! Rivijera Maja je tropski raj i mesto koje se visoko kotira na listama svetskih luksuznih letovališta. Poznato i  kao idealno mesto za sve generacije, od 7 do 107 godina, Rivijera Maja pružiće vam autentični doživljaj Meksika na način na koji vi želite i kako vama odgovara.
Nalazi se na istočnoj obali meksičkog poluostrva Jukatan i jedna je od najčešće posećivanih oblasti Meksika za putnike koji dolaze iz Evrope. Rivijera se proteže na potezu južno od Kankuna, do grada Tuluma i poznata je po kristalno čistim vodama, netaknutim belim peščanim plažama i odmaralištima svetske klase. Samo letimični pogled na kilometarske plaže belog peska i tirkiznog mora, dovoljan je da shvatite zašto je Rivijera Maja jedna od najpopularnijih destinacija za odmor na svetu.

Za koga je Rivijera Maja?

Svoj status Rivijera Maja je dobila zahvaljujući obilju aktivnosti i atrakcijama u kojima uživaju posetioci svih uzrasta. U regionu se nalazi veliki broj istorijskih spomenika ostalih iz vremena drevnih Maja, uključujući one čuvene ruševine u Tulumu i Čičen Icu, ali i veliki broj prirodnih fenomena za sve one koji bi da vide nešto jedinstveno. 

Ako ste pak više ljubitelji plaža i luksuznih hotela, ovde ćete naći pravi raj – plaže se nastavljaju jedna na drugu, a sa njima i posedi rizorta koji imaju najlepše pristupe obali mora. Na Rivijeri Maja možete organizovati odmor onako kako želite. Bilo da ste ljubitelj opuštajućih i romantičnih zalazaka sunca ili adrenalinskih aktivnosti na obali mora, ovo je obala gde možete odmor organizovati kako ste zamislili. 

Rivijera Maja je popularna destinacija za odmor koja privlči ljude svih uzrasta i interesovanja, pa je na neki način univerzalna. Područje je poznato po prelepim plažama, spomenicima, živom noćnom životu, što ga čini odličnim mestom za opuštanje, zabavu i upoznavanje lokalne kulture. Oblast je posebno popularna među porodicama, jer ima mnogo aktivnosti i atrakcija koje su pogodne za decu.

Ako ste planirali savršeni medeni mesec, opet biste mogli da se nađete na ovom kraju sveta. Nećete pogrešiti – toplo karipsko more, idealna klima i luksuzna odmarališta sa svojim spa programima, nude savršeno romantično bekstvo za zaljubljene parove.

Ni to nije sve. Rivijera Maja je popularna destinacija za sve ljubitelje aktivnosti na otvorenom jer ima puno mogućnosti za istraživanje nacionalnih parkova i mnogobrojne vodene aktivnosti. Ovo područje je poznato po koralnim grebenima i smatra se jednim od najpopularnijih za gnjurenje i ronjenje. Bogat podvodni svet je gotovo isto toliko fascinantan koliko i bogat svet koji možate posetiti i obići u ovdašnjim rezervatima. Planinarenje, vožnja bicikala i druge aktivnosti na otvorenom, mogu biti začin za vaše putovanje ukoliko tražite zabavu više.

Po čemu je poznata Rivijera Maja?

Osim po plažama kao sa razglednica, Rivijeru Maja ćemo prepoznati i po raskošnom noćnom životu, sa mnogo barova, klubova i restorana koje posetioci mogu izabrati dok su ovde. Bilo da želite da plešete celu noć ili uživate i opuštenijoj večeri uz zvuke marijačija, sigurni smo da ćete naći nešto po sopstvenom ukusu. Jedno je sigurno, zabava ne prestaje kada zađe sunce. 

Rivijera Maja je poznata po brojnim eko-parkovima gde su česte i veoma atraktivne vožnje zip-lajnovima kroz džunglu, šetnje sa egzotičnim životinjama ili plivanje sa delfinima. Za one neustrašive, možete ići na posmatranje jaguara ili puma, za one koji žele manje uzbuđenja, posmatranje ptica je takođe veoma inspirativno i uzbudljivo. Teško da ćete naći oblast na svetu koja ima toliko egzotike u prirodi i to sve vrlo dostižno i lako za obilazak.


Kada se preporučuje poseta Rivijeri Maja?

Kada je najbolje vreme za posetu, zavisi pre svega od vaših preferencija, kao i od vaših planova šta želite da radite dok ste tamo.

Ako želite da doživite najtoplije vreme i najviše sunca, najbolje vreme za posetu je tokom sušne sezone, koja traje od novembra do aprila. Ovi meseci obično imaju vedro i sunčano vreme, sa idealnom temperaturom oko 30 stepeni. Ako vam pak povremena i kratkotrajna letnja kiša ne predstavlja veliku smetnju, a želite povoljnije cene smetaja, od maja do oktobra, kad je ovde takozvana „niska sezona“, moglo bi biti savršeno vreme za posetu. Tokom ovih perioda vreme je takođe sa visokom temperaturom, ali postoji veća šansa za pljuskove.

Sve u svemu, najbolje vreme za posetu Rivijeri Maja određujete vi spram toga koliko želite da vam bude prijatno i da li biste želeli da izbegnete gužve i visoke cene.

Šta treba posetiti u blizini?

Budite sigurni da koliko god dana da odvojite za odmor, biće vam malo. Postoji mnogo stvari koje možete videti i raditi sa ovog mesta, a mi ćemo vam predložiti samo neke:

  1. Posetite majanske ruševine Tuluma. One se nalaze na samom južnom kraju ove rivijere, na samoj litici sa pogledom na Karipsko more. Imaju veliki istorijski značaj i zahvaljujući njima moći ćete da steknete uvid u napredne civilizacijske domete drevnih Maja.

  2. To nije sve što nam je ostalo od drevnih Maja. Čičen Ica i piramide El Kastiljo su odlično očuvane, predstavljaju svetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a i nalaze se na samo 2 sata vožnje od rivijere. 

  3. Podvodni svet je impresivan. Koralni grebeni duž obale su jedinstveni u svetu. Ovde ima veliki broj ronilačkih agencija koji nude izlete sa vodičima do najboljih mesta u ovoj oblasti. Podvodni muzej MUSA je nešto što će vas potpuno impresionirati.

  4. Rezervat biosfere Sian Kaan je mesto za sve ljubitelje prirode. U lagumima kroz koje ćete proći čamcem i u gustom rastinju moći ćete da uživate u širokom spektru biljaka i životinja (ptica, riba, ali i jaguara i puma).

  5. Playa del Carmen je mesto koje e nalazi nešto severnije od Rivijere Maja, a koje je dobro poznato po peščanim plažama i noćnom životu. Restorani i barovi sa uživo muzikom, ovde su vrhunski.


Kako pronaći idealan smeštaj?

Kada je u pitanju smeštaj, Rivijera Maja ima za svakog ponešto. Od luksuznih all inclusive rizorta, do odmarališta sa povoljnijim opcijama, postoji mesto za boravak za svaki ukus i budžet. Ovde se odmarališta utrkuju ko će bolju uslugu da ponudi, pa su gostima na raspolaganju i mnogobrojni restorani pri hotelima sa različitom gastronomskom ponudom, spa tretmani, golf kursevi, kao i već pomenute vodene aktivnosti.


Sve u svemu, Rivijera Maja je destinacija je koju morate imati u vidu ako želite nezaboravno letovanje. Za ljubitelje Meksika, ona je nezaobilazna. Sa svojim zadivljujućim plažama, obiljem aktivnosti i bogatom istorijom i kulturom, ovde će svako imati u čemu da uživa. Pa zašto čekati? Počnite da planirate svoje putovanje na Rivijeru Maja već danas!






Srodni tekstovi:


Zbog čega je probiotik važan za zdravlje vašeg mališana?

Definitivno jedan od najvažnijih proizvoda koje kupujemo i daje mo svojoj deci u trenucima kada su z...

Detaljnije

Vlažne maramice i nega dok odvikavate bebu od pelena

Važna prekretnica u životu beba, ali i roditelja je odvikavanje od pelena, najvažnije je da u ovoj f...

Detaljnije

Kako u današnje vreme odabrati pouzdanog estetskog hirurga

Estetska hirurgija ima za cilj da pomogne rešavanje pojedinih zdravstvenih problema koji nere...

Detaljnije

Stvari koje morate da znate ako kupujete ubodnu testeru

Ubodne testere predstavljaju alat koji je se nalazi na vrhu liste najsvestranijih. To dolazi od činj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS