Produženi vikend na reci Tari: Odlična opcija za porodični odmor


Porodica Turizam Turizam



Tara je jedna od najpopularnijih destinacija u poslednjih par godina. Bilo da vas zanima romantičan vikend ili aktivan odmor sa decom, ova reka je pravi izvor zanimljivog sadržaja koji može vaš odmor da pretvori u najlepše uspomene. Bez sumnje je rafting najpopularniji razlog zašto se mnogi odlučuju za ovu destinaciju, ali treba napomenuti da ona ima mnogo više da ponudi za sve one koji žele aktivan odmor ali i za one koji samo žele da se opuste i odmore u prirodi.


Kako stići do Tare?

Treba napomenuti da se reka i planina Tara razlikuju kada je u pitanju lokacija te pre no što krenete na put treba da istražite putanju. Najčešći odabir za odlazak na Taru je auto, pogotovo ukoliko imate manju decu jer je ovo organizaciono i finansijski najjednostavnije. Deo toka koji je najposećeniji se nalazi između Crne Gore i Bosne i Hercegovine te u zavisnoti od mesta iz kog krećete možete da se odlučite za prelazak granice kod mesta koje vam je najbliže. Takođe, postoji organizovan prevoz iz nekoliko gradova te uzmite i ovo u razmatranje ako ne želite da se upuštate u vožnju automobilom.


Obilazak Durmitora

Nacionalni park Durmitor spada u najlepše planine u regionu i mesto koje je prelepo za istraživanje i boravak u prirodi. Tokom obilaska ove planine, imate priliku da zastanete na brojnim vidikovcima koji vam omogućavaju da upijete sve lepote, čist vazduh ali i shvatite zašto je ovo mesto jedno od najlepših u Crnoj Gori. Takođe, možete da se odlučite i za neku aktivnost kao što su vožnja kajaka, biciklizam i planinarenje jer su ovo samo neki od načina da organizujete aktivnost za celu porodicu i okušate se u nečemu novom.



Sve popularniji rafting

Zbog pozicije na kojoj je reka Tara smeštena, ona predstavlja idealno mesto za rafting jer omogućava idealan spust. Kada je vodostaj odgovarajući, ljubitelji avanturizma jedva dočekaju da se spuste niz reku i usput upiju sve ono što se nalazi u njenom okruženju. Ovo mesto je idealno za porodičan odmor jer sadrži brojne ponude za rafting Tarom pored kojih možete da odaberete i nešto drugačije aktivnosti kako bi vam vreme bilo ispunjeno u svakom trenutku. 

Ponude za rafting kreću već početkom proleća i sezona traje do jeseni u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova.


Most na Đurđevića Tari

Ovaj betonski lučni most na reci Tari je jedna od najpopularnijh atrakcija u ovom kraju. Izdignut je iznad najvećeg kanjona u Crnoj Gori i čini ga 5 lukova dužine 365 metara što ovu konstrukciju čini zanimljivom za slikanje. Ovo je pravo mesto i da zajedno poslušate neke istorijske činjenice koje su zanimljive, poput onih o njegovim razmerama, postanku kroz vreme i obnavljanju. Pored ovih informacija, ovo je i idealno mesto da dobijete drugačiju perspektivu kada je u pitanju ovaj predeo i isprobate zip lajn.


Maglić i Trnovačko jezero

Pored Durmitora, Maglić je još jedna planina koja je nezaobilazna destinacija ukoliko želite da u potpunosti iskoristite posetu ovoj regiji. Maglić je planina koja pripada Nacionalnom Parku Sutjeska i obiluje istorijom i zanimljivostima koje će vas naterati da zastanete i napravite pauzu upijajući sve informacije. Pored toga, Trnovačko jezero je svakako još jedna od lepota koju morate posetiti i uživo videti njegov srcasti oblik. Ovo je mesto do kog se stiže isključivo peške te predstavlja odabir svih koji uživaju istražujući prirodu na ovaj način te se možete upustiti u ovu avanturu i sami odabrati tempo kojim ćete ići. Neka vas ne uplaši ova činjenica jer uz prizore koji vas okružuju vreme brzo prolazi.

Ovo su samo neki od predloga da vas navedu put Tare i svih njenih lepota ali vas u ovom predelu očekuje još mnogo zanimljivih destinacija i aktivnosti. Što pre se upustite u istraživanje ovih lepota će se stvoriti prilika za idealan porodični odmor koji može da bude vaša oaza opuštanja ili aktivnosti. 










Srodni tekstovi:


Kako odabrati suncobran za terase i bašte poslovnog objekta?

Bašte i terase ugostiteljskih objekata ne mogu bez odgovarajućih suncobrana koji ne samo da s...

Detaljnije

Aronijom do zdravijeg i lepšeg tela - 4 razloga zbog kojih bi trebalo da je konzumirate

Ako do sada niste probali aroniju, onda prvo treba da vidite zbog čega je ona dobra, a onda će vas t...

Detaljnije

Vrste mašina za rad na visinama

Kako je tehnologija napredovala u svakom smislu, tako se javila i potreba da se u većoj meri olak&sc...

Detaljnije

3 stvari koje moraju biti kvalitetne ako želite kvalitetan nameštaj

Jedna od čestih pogreški mnogih od nas, kada opremamo svoje domove, životne prostore, ali i p...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS