Par saveta kako postaviti lavabo u kupatilu


Dom Građevinarstvo Građevinarstvo Dom
Postavljanje lavaboa u kupatilu može biti zahtevan proces, ali uz pažljivo planiranje i pravilne korake, možete ga uspešno izvesti. Evo nekoliko saveta kako postaviti lavabo u kupatilu:

Odabir lavaboa: Pre nego što započnete instalaciju, odaberite lavabo koji odgovara dimenzijama i stilu vašeg kupatila. Razmotrite da li želite nadgradni (umetnuti) lavabo, podni lavabo ili zidni lavabo. Obratite pažnju na materijal lavaboa i kako će se uklopiti u ostatak kupatila.

Izbor lokacije: Odaberite optimalnu lokaciju za postavljanje lavaboa. To bi trebalo da bude udobno dostupno, sa dovoljno prostora za pranje ruku i održavanje higijene. Takođe, obratite pažnju na razmak između lavaboa i drugih elemenata kupatila, kao što su wc šolja i tuš kabina.

Priprema površine: Pre nego što postavite lavabo, pripremite površinu tako što ćete je očistiti i ukloniti prethodne elemente kao što su stari lavabo ili pločice. Uverite se da je površina ravna i čista.

Instalacija vodovoda: Postavljanje lavaboa obično uključuje povezivanje sa vodovodnim sistemom. Postavite cevi za hladnu i toplu vodu na odgovarajućim mestima prema specifikacijama proizvođača lavaboa. Obezbedite odgovarajuće ventile kako biste mogli da isključite vodu u slučaju potrebe za popravkom ili održavanjem.

Postavljanje odvoda: Instalirajte odvodnu cev tako da odvodi vodu iz lavaboa u kanalizaciju. Obratite pažnju na nagib odvoda kako bi se sprečilo stvaranje začepljenja.

Postavljanje lavabo postolja ili ormarića: Ako koristite nadgradni lavabo, postavite odgovarajući postolje ili ormarić ispod lavaboa kako biste obezbedili podršku i skladišni prostor. Pravilno pričvrstite postolje ili ormarić za pod kako bi bili stabilni.

Montaža lavaboa: Postavite lavabo na postolje ili ormarić i pravilno ga pričvrstite. Koristite brtvila kako biste osigurali nepropusno povezivanje sa odvodima i vodovodnim cevima.

Pričvršćivanje za zid: Ako postavljate zidni lavabo, koristite odgovarajuće nosače i tiplere kako biste ga sigurno pričvrstili za zid. Obratite pažnju na težinu lavaboa i osigurajte čvrsto postavljanje.

Završni dodiri: Nakon što ste sigurno postavili lavabo, proverite da li je sve dobro pričvršćeno i da nema curenja. Popravite sve eventualne probleme pre nego što koristite lavabo.

Zaptivanje i završni radovi: Zaptivanje oko lavaboa sa silikonskim kitom kako bi se sprečio prodor vode i vlage. Zatvorite vodovodne ventile i napunite lavabo kako biste proverili da nema curenja.

Održavanje i čišćenje: Redovno održavajte i čistite lavabo kako biste produžili njegov vek trajanja i očuvali estetiku.

Pravilno postavljanje lavaboa u kupatilu zahteva pažljivo planiranje i izvođenje, ali uz pravilne korake, možete stvoriti funkcionalan i atraktivan element u vašem kupatilu.

Kako instalirati slavinu za lavabo?Instalacija slavine za lavabo može biti relativno jednostavan zadatak ako imate odgovarajući alat i pratite odgovarajuće korake. Evo kako da instalirate slavinu za lavabo:

Materijali koje ćete možda trebati:- Nova slavina za lavabo
- Ključevi za odvijače i klešta
- Brtvila (tajlens traka ili lanac za zaptivanje)
- Rukavice
- Kofa za sakupljanje vode


Koraci:

Priprema: Pre nego što počnete, isključite glavni dotok vode u kupatilu kako biste prekinuli snabdevanje vodom lavaboa. Ako ne postoji poseban ventil za lavabo, moraćete isključiti glavni ventil za vodu u kući.

Ispraznite vodu: Otvorite postojeći lavabo kako biste oslobodili preostalu vodu iz cevi i olakšali instalaciju slavine.

Uklanjanje stare slavine: Koristite odvijače ili klešta da odvrnete vijke ili matice koji drže staru slavinu na mestu. Postarajte se da pažljivo uklonite sve delove stare slavine.

Priprema slavine: Pre nego što postavite novu slavinu, pripremite je tako što ćete staviti brtve (tajlens traku ili lanac za zaptivanje) na navojne delove slavine. To će sprečiti curenje vode.

Postavljanje slavine: Postavite novu slavinu na otvor u lavabou. Pažljivo zategnite maticu ispod lavaboa da biste osigurali da je slavina sigurno postavljena.

Povezivanje sa vodovodom: Povežite cev za hladnu vodu sa odgovarajućim navojem slavine za hladnu vodu i cev za toplu vodu sa odgovarajućim navojem slavine za toplu vodu. Koristite klešta da lagano zategnete spojeve.

Provera na curenje: Pažljivo otvorite glavni ventil za vodu i proverite da li postoji bilo kakvo curenje na spojevima. Ako primetite curenje, lagano zategnite odgovarajuće spojeve.

Testiranje slavine: Uključite slavinu kako biste proverili da li dobro radi i da nema curenja.

Završni radovi: Ako je sve u redu, završite postavljanje slavine tako što ćete je pravilno centrirati i zategnuti sve matice. Očistite lavabo od eventualnih ostataka ili otisaka prstiju.

Održavanje: Redovno održavajte slavinu i proveravajte je na curenje kako biste produžili njen vek trajanja.

Nakon uspešne instalacije slavine za lavabo, možete ponovno koristiti lavabo za svakodnevno pranje ruku i obavljanje drugih higijenskih aktivnosti.
Srodni tekstovi:


4 saveta koji će vam pomoći da položite vožnju iz prve

Nijedan vozač koji to tek postane nije u potpunosti siguran u svoja znanja i sposobnosti kada dođe v...

Detaljnije

Koje sve markentiške trikove koriste prodavci velikih prehrambenih lanaca?

Veliki prehrambeni lanci stvaraju značajnu konkurenciju u oblasti trgovine jedni drugima. Postalo je...

Detaljnije

Evo zbog čega bi Alanja mogla da bude vaš izbor za letovanje 2021. godine

Samim tim što je tokom proteklih sezone Turska bila prilično otvorena za naše turiste,...

Detaljnije

Kapsule za kafu: ukusi za svakoga

Kafa je opuštajući, osvežavajući i napitak bez koga većina ljudi danas ne započinje novi dan....

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS