Par saveta kako postaviti lavabo u kupatilu


Dom Građevinarstvo Građevinarstvo Dom




Postavljanje lavaboa u kupatilu može biti zahtevan proces, ali uz pažljivo planiranje i pravilne korake, možete ga uspešno izvesti. Evo nekoliko saveta kako postaviti lavabo u kupatilu:

Odabir lavaboa: Pre nego što započnete instalaciju, odaberite lavabo koji odgovara dimenzijama i stilu vašeg kupatila. Razmotrite da li želite nadgradni (umetnuti) lavabo, podni lavabo ili zidni lavabo. Obratite pažnju na materijal lavaboa i kako će se uklopiti u ostatak kupatila.

Izbor lokacije: Odaberite optimalnu lokaciju za postavljanje lavaboa. To bi trebalo da bude udobno dostupno, sa dovoljno prostora za pranje ruku i održavanje higijene. Takođe, obratite pažnju na razmak između lavaboa i drugih elemenata kupatila, kao što su wc šolja i tuš kabina.

Priprema površine: Pre nego što postavite lavabo, pripremite površinu tako što ćete je očistiti i ukloniti prethodne elemente kao što su stari lavabo ili pločice. Uverite se da je površina ravna i čista.

Instalacija vodovoda: Postavljanje lavaboa obično uključuje povezivanje sa vodovodnim sistemom. Postavite cevi za hladnu i toplu vodu na odgovarajućim mestima prema specifikacijama proizvođača lavaboa. Obezbedite odgovarajuće ventile kako biste mogli da isključite vodu u slučaju potrebe za popravkom ili održavanjem.

Postavljanje odvoda: Instalirajte odvodnu cev tako da odvodi vodu iz lavaboa u kanalizaciju. Obratite pažnju na nagib odvoda kako bi se sprečilo stvaranje začepljenja.

Postavljanje lavabo postolja ili ormarića: Ako koristite nadgradni lavabo, postavite odgovarajući postolje ili ormarić ispod lavaboa kako biste obezbedili podršku i skladišni prostor. Pravilno pričvrstite postolje ili ormarić za pod kako bi bili stabilni.

Montaža lavaboa: Postavite lavabo na postolje ili ormarić i pravilno ga pričvrstite. Koristite brtvila kako biste osigurali nepropusno povezivanje sa odvodima i vodovodnim cevima.

Pričvršćivanje za zid: Ako postavljate zidni lavabo, koristite odgovarajuće nosače i tiplere kako biste ga sigurno pričvrstili za zid. Obratite pažnju na težinu lavaboa i osigurajte čvrsto postavljanje.

Završni dodiri: Nakon što ste sigurno postavili lavabo, proverite da li je sve dobro pričvršćeno i da nema curenja. Popravite sve eventualne probleme pre nego što koristite lavabo.

Zaptivanje i završni radovi: Zaptivanje oko lavaboa sa silikonskim kitom kako bi se sprečio prodor vode i vlage. Zatvorite vodovodne ventile i napunite lavabo kako biste proverili da nema curenja.

Održavanje i čišćenje: Redovno održavajte i čistite lavabo kako biste produžili njegov vek trajanja i očuvali estetiku.

Pravilno postavljanje lavaboa u kupatilu zahteva pažljivo planiranje i izvođenje, ali uz pravilne korake, možete stvoriti funkcionalan i atraktivan element u vašem kupatilu.

Kako instalirati slavinu za lavabo?



Instalacija slavine za lavabo može biti relativno jednostavan zadatak ako imate odgovarajući alat i pratite odgovarajuće korake. Evo kako da instalirate slavinu za lavabo:

Materijali koje ćete možda trebati:



- Nova slavina za lavabo
- Ključevi za odvijače i klešta
- Brtvila (tajlens traka ili lanac za zaptivanje)
- Rukavice
- Kofa za sakupljanje vode


Koraci:

Priprema: Pre nego što počnete, isključite glavni dotok vode u kupatilu kako biste prekinuli snabdevanje vodom lavaboa. Ako ne postoji poseban ventil za lavabo, moraćete isključiti glavni ventil za vodu u kući.

Ispraznite vodu: Otvorite postojeći lavabo kako biste oslobodili preostalu vodu iz cevi i olakšali instalaciju slavine.

Uklanjanje stare slavine: Koristite odvijače ili klešta da odvrnete vijke ili matice koji drže staru slavinu na mestu. Postarajte se da pažljivo uklonite sve delove stare slavine.

Priprema slavine: Pre nego što postavite novu slavinu, pripremite je tako što ćete staviti brtve (tajlens traku ili lanac za zaptivanje) na navojne delove slavine. To će sprečiti curenje vode.

Postavljanje slavine: Postavite novu slavinu na otvor u lavabou. Pažljivo zategnite maticu ispod lavaboa da biste osigurali da je slavina sigurno postavljena.

Povezivanje sa vodovodom: Povežite cev za hladnu vodu sa odgovarajućim navojem slavine za hladnu vodu i cev za toplu vodu sa odgovarajućim navojem slavine za toplu vodu. Koristite klešta da lagano zategnete spojeve.

Provera na curenje: Pažljivo otvorite glavni ventil za vodu i proverite da li postoji bilo kakvo curenje na spojevima. Ako primetite curenje, lagano zategnite odgovarajuće spojeve.

Testiranje slavine: Uključite slavinu kako biste proverili da li dobro radi i da nema curenja.

Završni radovi: Ako je sve u redu, završite postavljanje slavine tako što ćete je pravilno centrirati i zategnuti sve matice. Očistite lavabo od eventualnih ostataka ili otisaka prstiju.

Održavanje: Redovno održavajte slavinu i proveravajte je na curenje kako biste produžili njen vek trajanja.

Nakon uspešne instalacije slavine za lavabo, možete ponovno koristiti lavabo za svakodnevno pranje ruku i obavljanje drugih higijenskih aktivnosti.








Srodni tekstovi:


Kako je naša zemlja postala izvozni gigant nameštaja?

Srbija, zemlja bogate kulture, tradicije i nasleđa, danas se ponosno postavlja na scenu svetske indu...

Detaljnije

Običan bol ili je ipak reč o diskus herniji?

Imate bol u leđima? Budite se ukočeni i stalno vas boli vrat? Kada se desi da vam se uklešti ...

Detaljnije

Nekoliko saveta za outfit u kojem ćete izgledati fit

Najbolji način da izgledate fit i samouvereno je da odaberete pravu kombinaciju odeće. Bez obzira na...

Detaljnije

Sveti za putovanje sa psom na more

Odlazak na more sa psom nudi niz prednosti, kako za vas tako i za vašeg ljubimca. To je prili...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS