Koferi za putovanja, ali i sve druge prilike


Turizam TurizamDobro se zapitajte pre kupovine kofera šta od kupovine istog očekujete. Zavisi da li vam je potreban kofer za svaki dan ili veči za dalja putovanja, da li kupujete rulni prtljag…materijal, kvalitet, izdržljivot I cena jesu glavni parametri, neretko cenu oblikuje kvalitet ali i marka kofera. Želimo da vam pružimo bitne informacije koje je potrebno da znate pre kupovine kofera.

 

Koferi se prave od mekog i čvrstog materijala

Kofere možete naći od raznog materijala. Kvalitet je različit I zavisi od toga koji se materijal koristi, da li meki ili čvršći materijal. Najizdržljiviji koferi se prave od plastike. To su zapravo plastika ABS i koferi od  polikarbonata. Polikarbonat je odličan kao materijal za kofer i takvi koferi su trajniji. Ukoliko često putujete I treba vam kofer za skoro svaki dan savetujemo vam da se u tom slucaju opredelite za kofere od plastike.  Aluminijumski koferi su otporni nema sumnje ali imaju jednu glavnu manu. Dosta teže, pogotovo kada ih napunite stoga nisu baš pogodni za svaki dan. Ovakav materijal najčešće dolazi u obzir za ručni prtljag, onaj koji je dozvoljeno uneti u kabinu aviona. Prednost jakih kofera je što su sigurniji I pouzdaniji ukoliko recimo prenosite nešto što može da se polomi. Mana je što su jednoobrazni bez ikakvih pregrada I dodatnih dzepova koji mogu biti korisni u toki pakovanja I dragoceni za pojedinu toaletu koju pakujete. Mekši koferi su svakako lakši. I u njega može stati više stvari. Mogu se koristiti I za lični prtljag ukoliko se mudro spakujete ali I ne preterate. Ukoliko vam je bitno da spakujete garderobu, bez suvišnih sitnica možete koristiti ovakve kofere ali znate da nisu posebno kvalitetni ali su povoljni, to je sigurno.

 

Koferi za putovanja automobilom ili autobusom

Kada su u pitanju koferi za putovanja automobilom, što se ovakvih putovanja tiče, nemate ograničenja po pitanju dimenzije. Naravno , bitno je da taj kofer može stati u predviđeno prevozno sredstvo. Izbor kofera je i za ovaj vid putovanja raznolik i treba prilagoditi materijal, cenu i dimenzije prema sopstvenim potrebama.

 

Avionski prtljag

Za početak želimo da pomenemo ručni prtljag. Ovaj kofer možete uneti u avionsku kabinu. Nemaju sve aviokompanije iste propise I dimenzije za ručni prtljag se razlikuju. Imamo recimo  RyanAir kod kojih je to  to je 55 x 40 x 20cm, British Airways dozvoljava sledeće dimenzije ručnog kofera 56 x 45 x 25cm, a Wizzair propisuje 55 x 40 x 23. Air Serbia dozvoljava ručni prtljag sa dimenzijom 40 × 23 × 55 cm. Koferu merite dimezije od ručki do točkića. Kako je ručni prtljag besplatan jako je popularan vid prtljaga bez dodatnih kofera. Ponuda kofera manjih dimezija upravo za ove svrhe je veliki. I ovde imate one povoljnije sa mekim materijalom, takođe skuplje od ABC plastike ili polikarbonata. Ukoliko često koristite ovaj vid prevoz , savetujemo vam da kupite kofer od čvršćeg materijala koji je po tačnim dimenzijama aviokompanije preko koje najčeće ili isključivo putujete.

Koferi kao prtljag u avionu

Koferi koji ne idu sa vama u avio kabinu jesu oni sa većim dimenzijama koji se predaju šalteru pre putovanja kada se registrujete za željenu destinaciju. Pomenuli smo da su u pitanju koferi većih dimenzija sa visinom oko 70 cm.

Srodni tekstovi:


Vodič za studiranje u Austriji

Odvažnost je usuditi se na nove korake, koji menjaju životni pravac. Odvažni su oni koji u sebi imaj...

Detaljnije

Nekoliko korisnih saveta za ljubitelje nakita

Nošenje nakita predstavlja pravo zadovoljstvo i stvara potrebu da se on stalno kupuje. Dobar ...

Detaljnije

Kreme sa kiselinama su dobar izbor za kožu

Uglavnom počnemo da koristimo tonik, serum, gel ili neki drugi čistač, kad god želimo da kiseline uk...

Detaljnije

Šta se događa u okviru prvog trimestra trudnoće i na koji način se nedelje računaju?

Jedna od čestih zabuna kod žena, posebno kod onih koje su trudne po prvi put, jeste kako se trudnoća...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS