Kišobran ili klasična kolica za bebe? Ovo su prednosti i mane i jednih i drugih, a evo šta savetuju iskusni roditelji





U periodu trudnoće, dok budući roditelji čekaju da se beba rodi uglavnom prave velike planove, raspituju se i donose odluke o kupovini stvari za bebu, pravljenju novog rasporeda i organizaciji čitavog domaćinstva. Pored odluke o krevecu i kolevci, još pre rođenja deteta treba da se donese odluka koja kolica za bebe će se koristiti. Sve su ovo velike kupovine, koje iziskuju dosta novca, pa bi zbog toga trebalo doneti ispravnu odluku, kako se posle ne biste kajali morali da kupujete druge proizvode.


Kod kupovine kolica za bebe neiskusni roditelji se najčešće „zalepe“ za ona najlepša u radnji, ni ne razmišljajući o njihovoj praktičnosti i udobnosti. Tek kada se rodi beba neki od njih shvate da su napravili grešku. U ovom tekstu ćemo izneti prednosti i mane običnih i kišobran kolica za bebe, i ukazaćemo Vam na šta treba da obratite pažnju kod njihove kupovine. 


Obična kolica za bebe


Klasična kolica za bebe su mnogo praktičnija za jako malu decu, odnosno novorođenčad. U ovom periodu će beba još uvek samo da leži, pa bi trebalo da sedalni deo bude što udobniji. Prednost običnih kolica u odnosu na kišobran kolica je u tome što imaju veliku korpu ispod sedalnog dela u koju možete da odložite sve bebine stvari, kao i kese iz kupovine. Još jedna velika prednost kupovine ovakvih kolica je u tome što se neka prodaju sa sedištem za auto i nosiljkom za bebe do tri meseca. Uzimajući u obzir to koliko novca će Vam biti potrebno da kupite sve što je neophodno za prvih par meseci bebinog života, ovo uopšte nije loša ponuda.


Mana običnih kolica za bebe je u tome što su nekada jako glomazna i ne mogu lako da se sklope. Obična kolica zauzimaju mnogo prostora u gepeku automobila, tako da nisu baš praktična za duža putovanja na koja ćete morati da nosite kofere sa stvarima. Vodite računa i da je sistem za sklapanje jednostavan, jer ćete, u suprotnom, doživeti razne neprijatne situacije, jer ćete možda imati problem sa sklapanjem na parkingu, u aerodromu... Ukoliko živite u zgradi vodite računa da ne kupite kolica koja su veća od lifta, jer ćete, u suprotnom, morati da ih nosite sve do stana.


Kišobran kolica za bebe


Kišobran kolica za bebe su jako praktična za malo stariju decu, odnosno za bebe koje već sede. Kišobran kolica se jako lako sklapaju i odlična su za sve vrste putovanja jer ne zauzimaju puno mesta u prtljažniku automobila. Ona su odličan izbor i ako koristite gradski prevoz, jer ih možete sklopiti jednom rukom, dok u drugoj držite bebu i bez problema ući u autobus. 


Mana kišobran kolica je u tome što mnoga od njih nemaju zaštitu od kiše/Sunca i ne mogu se baš pohvaliti velikim prostorom za odlaganje. Kišobran kolica za bebe ne dolaze sa nosiljkom i sedištem za auto, pa ćete sve te stvari morati posebno da kupujete. 

 

Iskusniji roditelji savetuju da se, ukoliko planirate da imate više dece, na početku uloži i u obična i u kišobran kolica za bebe, jer ćete i jedna i druga sigurno maksimalno koristiti u različitim periodima bebinog života.








Srodni tekstovi:


Obavezna MUST HAVE oprema za auto detailing

Ako želite da se uspešno bavite auto detailingom, morate da imate prave alate za to. Kako je ...

Detaljnije

Emocionalne promene i priprema za dolazak bebe

Trudnoća je jedan od najposebnijih perioda u životu žene, ali može doneti i različite emocionalne i...

Detaljnije

ČETIRI SAVETA ZA PAKOVANJE POKLONA

Kada ste konačno odlučili šta ćete nekoj dragoj osobi pokloniti za njen divan dan, onda dolaz...

Detaljnije

Promotivni materijal – prezentujte brend na najbolji način

Osnovno pravilo pri plasiranju proizvoda i usluga je isticanje sopstvenog kvaliteta iznad onih koji ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS