Kako odabrati odgovarajuće sanitarije za kupatilo?


Dom Dom


Previše želja a premalo mesta. Kupatilo su upravo takav primer prostorije koje nemaju veliku površinu a mora sadržati neophodnu sanitariju, često i mašinu za pranje veša a povrh svega i kupatilski nameštaj za odlaganje peškira, sredstava za ličnu higijenu i onih za čišćenje. Treba sve upakovati tako da ništa ne izostane a kupatilo bude funkcionalno.

Koliko prostora imate na raspolaganju?

Ako nemate puno prostora uvek je bolje ugraditi tuš kabinu nego klasičnu kadu. Tuš kabina ima raznih pa razmislite šta bi odgovaralo u vašem kupatilu. Za manje prostore su idealne ugaone tuš kabine jer zauzimaju mnogo manje mesta nego one četvrtaste. Prostor će izgledati prostranije ako staklo tuš kabine bude prozirno. 

Wc šolje takođe svojim izborom mogu biti kompaktnije i tako zauzeti znatno manje prostora ali koji će se model izabrati najpre zavisi od mreže vodovodnih i odvodnih cevi. Najmodernije su konzolne wc šolje koje se ugrađuju na zid i ostavljaju prostor ispod za lako čišćenje. Ipak, ako nemate odvod u zidu morate se odlučiti na neku od klasičnih varijanti. Monoblok wc šolje su jedna od dobrih izbora za manja kupatila. Vodokotlić se nalazi iza wc šolje i time se zauzima manje prostora.

Bidei se kao deo kupatilskih sanitarija zaista retko sreću. Dimenzije kupatila su sve manje pa se radi uštede prostora ovaj element izbacuje. Ipak, ali ako imate mesta birajte onaj model koji će biti usaglašen sa izgledom wc šolje. Ko nema mesta a želi da ima i ovu sanitariju postoje i bidei ugrađeni u wc šolje pa se raspitajte i o ovim modelima. Veliki izbor sanitarije za kupatilo možete pronaći na sajtu Nanates Kupatila.

Upravo kako se moda u opremanju kupatila menjala bidei su postajali sve ređi, a sve češće viđamo da su postavljeni dupli lavaboi ( umivaonici ) za veću komociju svaki dan. To ipak iziskuje više prostora, a ako ga nemate nek onda izbor bude neki od verzija koji  svojim dimenzijam štede prostor. Klasični umivaonici imaju stub do poda koji skriva sifon. Zidni lavaboi nemaju taj stub, sifon se vidi pa je slobodno više prostora ispod , a konzolni su ugrađeni u zid. Svaka od ovih opcija može da se pronađe sa ormarićem ispod kao dobro mesto za odlaganje.

Još nekoliko saveta za dobar izbor

Povedite računa o izboru boje sanitarija. One treba da se uklope sa kupatilskim nameštajem i pločicama. To je najčešći razlog što se biraju kao bele. Tako vizuelno ne privlače previše pažnje na sebe a dozvoljavaju da se ističu drugi elementi poput raskošnih ogledala, pločica i bordura, zanimljivih ormarića za odlaganje..

Da bi kupovina sanitarija bila manje opterećenje za kućni budžet elementi se mogu kupovati pojedinačno. Ako je ovo slučaj, nabavku vršite u skladu sa idejom kako to treba da izgleda konačno u sklopu celog kupatila.

Napravite dobar plan on je osnov svega, tako će i rezultat biti dobar. Pre konačne kupovine proverite da li će se sanitarije dimenzijama dobro uklopiti u prostor kupatila. Sve će to najverovatnije stati ali neće dobro izgledati na kraju. Kao nagradu za dobro planiranje i pažljivu nabavku sanitarija dobićete funkcionalno ali i takođe estetski lepo kupatilo.






Srodni tekstovi:


Izborite se sa suvim vazduhom tokom zimskog perioda uz pomoć nekoliko trikova!

Zima sa sobom donosi toplinu doma, udobnost gustih pokrivača i zadovoljstvo u šoljici vruće č...

Detaljnije

Šta se događa u okviru prvog trimestra trudnoće i na koji način se nedelje računaju?

Jedna od čestih zabuna kod žena, posebno kod onih koje su trudne po prvi put, jeste kako se trudnoća...

Detaljnije

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji30. mart, 2021. B...

Detaljnije

Torte za dečije rođendane

Rođendani su najradosniji dan za svakog mališana. Roditelji se trude da taj dan obeleže na interesan...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS